Connect with us

Hi, what are you looking for?

Λαϊκή Συσπείρωση

Κώστας Πασακυριάκος: Ταυτίζουν εφοπλιστές με απολυμένους

Παρέμβαση που απαντά στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής περί εισπρακτικών επιτυχιών κάνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος (σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Ο δημοτικός σύμβουλος καταδικάζει τη λογική “ό,τι προβλέπει ο νόμος”, έξω από κοινωνικά και άλλα κριτήρια σε ό,τι αφορά τις κατασχέσεις:

Η υπερηφάνεια της διοίκησης του δήμου και η θλιβερή πραγματικότητα

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο δήμαρχος Σπ. Πανάς και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Ζαχαράτος, παρουσιάζουν τα “επιτεύγματά” τους σχετικά με την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών προς το δήμο από προηγούμενα χρόνια.

Λένε για τις 360.000 ευρώ που – καλώς – εισέπραξε ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από την εταιρεία που βρίσκεται στην κλειστή Β’ πλαζ Βούλας εδώ και χρόνια. Και βέβαια τα 850.000 ευρώ που εισέπραξε – και πάλι καλώς – ο Δήμος για τις οργανωμένες πλαζ Βούλας και Βάρκιζας και την κλειστή Β’ πλαζ, από την ΕΤΑ, ποσό ύψος 850.000 ευρώ.

Αυτή είναι η μία πλευρά της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό σε βάρος εργαζομένων, απολυμένων, ανάπηρων συνταξιούχων και προχωρά σε κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών για μικρές οφειλές.

Και αυτό παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που προέβλεπε ότι “παγώνει” κάθε διαδικασία κατάσχεσης για ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Το περίφημο “ότι προβλέπει ο νόμος” του κυρίου Ζαχαράτου, έχει σαν αποτέλεσμα οικογένειες να έχουν οδηγηθεί στην κυριολεξία στην εξαθλίωση.

Αν γι’ αυτό νιώθουν υπερηφάνεια, τότε συγχαρητήρια. Πιθανά, εάν οδηγήσουν στην εξαθλίωση τους δημότες που είναι άνεργοι, έχουν μια πενιχρή σύνταξη ή επιχειρούν να τα φέρουν βόλτα με έναν μικρό μισθό, να θεωρούν ότι είναι η ικανότερη διοίκηση που πέρασε ποτέ από το δήμο.

Ένα παράδειγμα:

Πριν μερικούς μήνες, οι κύριοι Πανάς και Ζαχαράτος, καθώς και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι, υπερψήφισαν ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με το οποίο δηλωνόταν η συμπαράσταση στους απολυμένους του ΑΣΤΕΡΑ της Βουλιαγμένης και μάλιστα συμφώνησαν να ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο την επαναπρόσληψή τους. Μερικές μέρες μετά, οι …υπερήφανοι για τα οικονομικά τους κατορθώματα, έστειλαν κατασχετήριο για απλήρωτη κλήση σε απολυμένους του ΑΣΤΕΡΑ της Βουλιαγμένης!!!

Τούς αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Όπως ένα μεγάλο μπράβο τους αξίζει και για την κατάσχεση του συνόλου του τραπεζικού λογαριασμού του 88χρονου ανάπηρου συνταξιούχου με σοβαρά προβλήματα υγείας. Που όταν η κόρη του απευθύνθηκε στο δήμο μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για “πάγωμα” των κατασχέσεων, ώστε να βρει το δίκιο της, ενημερώθηκε ότι δεν ισχύει η απόφαση! Και στη συνέχεια, στέλεχος της διοίκησης του δήμου τής έταζε …κάρτες ελευθέρας για τις παραλίες του δήμου ώστε να …ηρεμήσει.

Αντίστοιχες περιπτώσεις είναι δεκάδες στο δήμο μας που ακολουθεί την εξής τακτική. Ταυτίζει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κλπ με τους ανθρώπος του μόχθου, τους συνταξιούχους, τους απολυμένους, τους χαμηλόμισθους. Η διοίκηση του δήμου εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα. Αυτά είναι τα επιτεύγματά τους…
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Κώστας Πασακυριάκος, δημοτικός σύμβουλος

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας