Πασχαλινές γιορτές στη Βούλα το Σάββατο

Πασχαλινές γιορτές στη Βούλα το Σάββατο

Θεατρικά δρώμενα το μεσημέρι στον Πεζόδρομο και συναυλία παραδοσιακής μουσικής το βράδυ στην αίθουσα Ιωνία ετοιμάζει για αύριο Σάββατο ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για τον ερχομό της λαμπρής. 

Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, από τις 12.00 ως τις 15.00, ο πεζόδρομος της Οδού Ποσειδώνος, πλησίον της πλατείας Ιμίων της Βούλας, θα γεμίσει με παιδιά και μεγάλους σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ένα Ταξίδι στο Ελληνικό Πάσχα».

tspg

Η εκδήλωση συνδυάζει αρμονικά τις ελληνικές παραδόσεις με πολλαπλές δραστηριότητες και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως το σπάσιμο των «Μπότηδων» από την Κέρκυρα, τα «Λαζαράκια» από τη Ρόδο, τα «Αερόστατα» από την Αρκαδία, ο «Ζαφείρης» από την Ήπειρο και άλλα πολλά.

Στον χώρο των πασχαλινών εκδηλώσεων θα βρίσκονται επιμορφωτές  του θεάτρου «Φούρνος», οι οποίοι θα επεξηγούν την ιστορία των εθίμων και θα τα αναπαριστούν με τη βοήθεια των «εθελοντών» παρευρισκομένων.

Επιπλέον, οι ηθοποιοί της «Ελεύθερης Θεατρικής Σπουδής» θα παρουσιάσουν το δραματοποιημένο παραμύθι, «Με χρώματα και μουσικές», μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική, στην οποία η συμβολή των παιδιών θα είναι καθοριστική. Για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για όσους το επιθυμούν, στον χώρο θα λειτουργεί και εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας.

Το ίδιο βράδυ του Σαββάτου στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», στη Βούλα (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18), θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, με τίτλο «Λαμπρόγιορτα».

Μια μουσική -λογοτεχνική παράσταση με ηθοποιούς, μονωδούς, χορωδούς, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, με ύμνους και τραγούδια από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.