Από δήμαρχος...υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ ο Πατούλης;

Από δήμαρχος…υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ ο Πατούλης;

Ο Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, φέρεται ότι βρίσκεται κοντά στο να μαζέψει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Πατούλης σύμφωνα με ειδησεογραφικά πόρταλ πέρασε εύκολα το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, που για κάποιους εξακολουθεί να είναι ο μέγας πονοκέφαλός τους, αυτό της συγκέντρωσης των υπογραφών, τόσο εξαιτίας της καλής επαφής που έχει με τα στελέχη του κόμματος, αλλά και λόγω της ιδιότητάς του, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στην Ένωση υπάρχουν πολλοί «γαλάζιοι» δήμαρχοι, ο οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Προέδρου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό.   Πιο δυνατές υποψιότητες μέχρι τώρα είναι αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη ενώ όλοι περιμένουν την απόφαση του Βαγγγέλη Γεωργιάδη.

Για τα σενάρια που τον θέλουν να διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε  στο star.gr, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Πατούλης: Παρών αν δεν κατέλθει ο Βαγγέλας 

«Η δική μας παρουσία εξαρτάται από το τι θα κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης» διευκρίνισε ο Γ.Πατούλης, διαβεβαιώνοντας ότι «αν δεν κατέλθει ο κ.Μεϊμαράκης θα είμαστε παρόντες».

Ο Γ. Πατούλης δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ακόμη και αν κατέλθει ο Β.Μεϊμαράκης.

«Αν κατέλθει ο κ.Μεϊμαράκης, τότε θα αποφασίσουμε βάσει των προγραμματικών δηλώσεων, των λύσεων για τα προβλήματα της κοινωνίας και της συμμετοχής της αυτοδιοίκησης σε αυτά» ξεκαθάρισε ο κ.Πατούλης.

Αναφερόμενος στους άλλους υποψήφιους που θέλουν να διεκδικήσουν την καρέκλα του κ.Μεϊμαράκη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε ότι «είναι άλλο η πρόθεση και είναι άλλο η δυνατότητα» για να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος.

«Όλα εξαρτώνται από τον παράγοντα των υπογραφών. Ο καθένας έχει την δική του ιστορία, αλλά θα πρέπει η οποιαδήποτε συμμετοχή να μην ευτελίζει την διαδικασία» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι πράξεις του παρελθόντος έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Σφίγγα ο Μεϊμαράκης

Υπενθυμίζουμε πάντως, πως νωρίτερα μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε πως θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να είναι υποψήφιος.

«Για να είναι κάποιος υποψήφιος χρειάζεται περίσκεψη, υπογραφές… Είναι εύκολο να πω ‘ναι’ ή ‘όχι’… Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και θα δημοσιοποιήσω την απόφασή μου όταν κρίνω εγώ» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μεϊμαράκης.