Πατούλης: Ποιος είναι ο νέος «άρχοντας» της ΚΕΔΕ

Πατούλης: Ποιος είναι ο νέος «άρχοντας» της ΚΕΔΕ

 Από το Μαρούσι με αγάπη: Απόλυτος κυρίαρχος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Την απόλυτη πλειοψηφία στην ΚΕΔΕ κατάφερε να πάρει την Πέμπτη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο συνδυασμός του οποίου κέρδισε 16 έδρες και 251 ψήφους, στο σύνολο των 487.

Ο Γιώργος Πατούλης είχε από την αρχή την υποστήριξη και φιλία του δήμαρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου που βοήθησε στη συγκρότηση και την ευρεία αποδοχή της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας “Κίνημα Ανατροπής στην αυτοδιοίκηση” σε όλη την επικράτεια με βασικό σύνθημα το όραμα για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και επανεκλογή για 3η φορά με ποσοστά ρεκόρ

Εκτός από δήμαρχος ο Γ. Πατούλης  είναι από το 2011 και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενώ εξελέγη πρόεδρος και του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

 

Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου με ποσοστό 53,22%, το 2010 επανεξελέγη με 56,44% και το 2014 από τον πρώτο γύρο με ποσοστό ρεκόρ 58%!

 

konstantel2

Μετά από το αποτέλεσμα στην ΚΕΔΕ ο Γ. Πατούλης αναδεικνύεται στον μοναδικό κυρίαρχο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

patoulis
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Γ. Πατούλης σημείωσε: 

«Από αύριο, ενωμένοι προχωρούμε, και μαζί αλλάζουμε σελίδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόγραμμα, συνέπεια και μέσα από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων δημιουργούμε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να την καταστήσουμε και πάλι πρωταγωνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Με δυνατή φωνή, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και με ισότιμη μεταχείριση, δημιουργούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μας αξίζει.  Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους, που έδωσαν δυναμικό παρών στην ψηφοφορία και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κίνημα Ανατροπής».