Connect with us

Hi, what are you looking for?

Περιφέρεια

Πόλεμος Πατούλη Καραμέρου

Μήλον της έριδος τα 330 εκατ. ευρώ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους.

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΚΕΔΕ και Περιφέρειας Αττικής με βαρείς χαρακτηρισμούς και σοβαρά υπονοούμενα ξεκίνησε μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και του Γιώργου Καραμέρου. 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ παρουσία του προέδρου Γιώργου Πατούλη, οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Λυκόβρυσης- Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Παπάγου-Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας και Μεταμόρφωσης Καρπέτας Μιλτιάδης, κατηγόρησαν τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, για “βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα, συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας”, για “παρεμβάσεις και εκ των άνω επιβολής ελέγχου” και όλα αυτά για την εκτέλεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους”.

Είναι πολλά τα λεφτά για να χάνει κανείς τον έλεγχο…

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι κατήγγειλαν ότι ο κ. Καμαμέρος, τους απείλησε ότι σε περίπτωση που δεν ενταχθούν σε συμπράξεις με την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής και προχωρήσουν σε δικές τους συμπράξεις για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, τότε θα έχουν πρόβλημα μελλοντικά και με τις χρηματοδοτήσεις έργων των δήμων τους από τα Περιφερειακά Προγράμματα.

Ζήτησαν δε, την άμεση παρέμβαση και το θέμα αυτό τόσο της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν σχέση ούτε με την κ. Δούρου, ούτε με την σημερινή κυβέρνηση.

Τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης:

Θεωρώ ότι αυτή η νοοτροπία θα πρέπει σήμερα να καταδικαστεί και σίγουρα θα πρέπει να μας πουν, εάν πάνε δηλαδή ώριμες μελέτες των δήμων, θα τις κόψει ο κύριος Καραμέρος; Με ποια δύναμη και ποια εμπειρία; Για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα; Για να μπορεί να ξεχωρίζει κατά το δοκούν το πώς ακριβώς θα συμπεριφέρεται στους δήμους και στους πολίτες μας;

Δεν άφησε αναπάντηση την επίθεση ο αντιπεριφεριάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Με ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι “το πάρτι στην Αυτοδιοίκηση τελείωσε” τονίζοντας ότι “η καταπολέμηση της φτώχειας πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής”.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Γιώργος Πατούλης “μέσω υβριστικών ανακοινώσεων που μόνο αγωνία και πανικό υποδηλώνουν, προσπαθεί να κερδίσει λίγη δημοσιότητα και κυρίως να διεκδικήσει με τις παλιές γνωστές μεθόδους τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)», ένα πρόγραμμα ενάντια στη φτώχεια, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ (το 44% των χρημάτων για την Αττική)”.

Και συνεχίζει:

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της νέας, ισότιμης σχέσης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων την οποία οικοδομεί, συνεργάζεται με τους ίδιους όρους και με τους 66 Δήμους της Περιφέρειας και κυρίως είναι στο πλευρό όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην εξυπηρέτηση των οποίων έχει ταχθεί.

Ο Γιώργος Καραμέρος κλείνει την ανακοίνωσή του με σκληρό τρόπο:

Το μήνυμα προς όλους να είναι σαφές: Το πάρτι τελείωσε. Η υπόθεση της καταπολέμησης της φτώχειας είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν προσφέρεται για μικροκομματικούς σχεδιασμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού. Η πατρίδα, οι πολίτες της Αττικής και η Αυτοδιοίκηση, αφήνουν πίσω τους το παλιό φθαρμένο σύστημα που έφερε την χώρα ως εδώ και δημιούργησε τόσες πληγές.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας