Connect with us

Hi, what are you looking for?

Περιφέρεια

Με ευρεία πλειοψηφία Περιφερειάρχης Αττικής ο Γιώργος Πατούλης

Μια μεγάλη νίκη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας κατέγραψε ο Γιώργος Πατούλης την Κυριακή.

Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, παίρνει 65,79% έναντι 34,21% των πολιτών που ψήφισαν τη Ρένα Δούρου για Περιφερειάρχη.

Σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, οι δυνάμεις της παράταξης “Νέα Αρχή για την Αττική” αυξήθηκαν κατά 128.000 ψήφους, ενώ η παράταξη της Ρένας Δούρου “Δύναμη Ζωής” έλαβε μόλις 64.250 παραπάνω ψήφους τη δεύτερη Κυριακή.

Πρωταγωνιστής βέβαια των περιφερειακών εκλογών στην Αττική ήταν η αποχή, καθώς η συμμετοχή ανήλθε στο πενιχρό ποσοστό του 41,64%, με 1.700.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να απέχουν.

Στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής η επικράτηση Πατούλη ήταν μεγαλύτερη του μέσου όρου, καθώς έλαβε ποσοστό 70,13%.

Το καλύτερο ποσοστό για τη Ρένα Δούρου σημειώθηκε στην περιφερειακή ενότητας Πειραιά, όπου συγκέντρωσε το 38% των ψήφων.

Βέβαια, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, η κατανομή των 101 εδρών του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει γίνει από την πρώτη Κυριακή, έτσι οι παρατάξεις λαμβάνουν αναλογικά της δύναμης που κατέγραψαν στις 26 Μαΐου τα εξής:

 • Γιώργος Πατούλης 38 έδρες
 • Ρένα Δούρου 20 έδρες
 • Γιάννης Σγουρός 17 έδρες
 • Γιάννης Πρωτούλης 8 έδρες
 • Ηλίας Παναγιώταρος 6 έδρες
 • Γιώργος Δημητρίου 3 έδρες
 • Θάνος Τζήμερος 3 έδρες
 • Νίκος Παπαδάκης 2 έδρες
 • Κώστας Τουλγαρίδης 2 έδρες
 • Μαριάννα Τσίχλη 1 έδρα
 • Ανδρέας Κούρτης 1 έδρα

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πολίτες της Αττικής! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη νίκη! Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Σας ζήτησα μια δυνατή εντολή και μου τη δώσατε. Σας ζήτησα να κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική και το πετύχαμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Τώρα είναι η σειρά μου να σας δικαιώσω για την εμπιστοσύνη σας. Να δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους της. Θέλω να σας δώσω μια υπόσχεση. Δεν θα σας απογοητεύσουμε! Θα δουλέψουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να κάνουμε αυτό τον ευλογημένο τόπο κάθε μέρα καλύτερο.

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να επιστρέψει στην Αττική το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η περηφάνια. Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε, σκληρά και με σχέδιο. Χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα, γιατί η Αττική δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Αλλά και να ενώσουμε τους πολίτες της Αττικής. Σήμερα δεν νίκησε μόνον η παράταξη μας. Σήμερα νίκησε η ενότητα. Σήμερα γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας.

Στην ενότητα των πολιτών της Αττικής, θα στηρίξουμε την προσπάθειά μας για την επανεκκίνηση που θέλουμε να πετύχουμε. Γιατί η μεγαλύτερη μου φιλοδοξία αυτή τη στιγμή είναι σε τέσσερα χρόνια να μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια επειδή θα έχω τιμήσει με το έργο μου, την εμπιστοσύνη σας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες για τον αγώνα που έδωσαν και να τους διαβεβαιώσω ότι στο πρόσωπό τους δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες στον αγώνα για μια καλύτερη Αττική.

Ευχαριστώ όσους βρέθηκαν κοντά μου στην δύσκολη αυτή αναμέτρηση. Τα στελέχη του συνδυασμού μου, τους στενούς μου συνεργάτες, τους εκατοντάδες εθελοντές μας σε όλη την Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του. Και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαι και εγώ δίπλα του στον αγώνα του για μια καλύτερη και πιο φωτεινή Ελλάδα. Πολίτες της Αττικής, ο εκλογικός αγώνας τελείωσε. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική.

Να λύσουμε τα προβλήματα της. Να γιατρέψουμε τις πληγές της. Να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως αυτές που μας πλήγωσαν. Να κάνουμε τους κατοίκους της Αττικής ξανά περήφανους.

Στον αγώνα αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου. Απ’ όπου και αν προέρχεστε, ό,τι κι αν ψηφίσατε σε αυτές εκλογές. Η επόμενη μέρα στην περιφέρεια Αττικής θα είναι γραμμένη με τα χρώματα της ενότητας, της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού.

Αρκετά διχαστήκαμε, αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε. Τώρα προχωράμε μπροστά! Ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι! Με όλους τους πολίτες. Με πίστη στην Αττική, στην πατρίδα μας, στους ανθρώπους της.

Ξεκινάμε, για μια Αττική αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της! Για μια Ελλάδα, δυνατή και περήφανη.

Συνεχίζουμε μαζί. Συνεχίζουμε δυνατά! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!”.

 

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας