Εξαγριωμένοι συμβασιούχοι προπηλάκισαν τον Πατούλη (βίντεο)

Εξαγριωμένοι συμβασιούχοι προπηλάκισαν τον Πατούλη (βίντεο)

Ένταση επικράτησε σήμερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών όταν δεκάδες διαδηλωτών πήραν στο κυνήγι τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και άλλα μέλη της Ένωσης, ενώ η πορεία των συμβασιούχων των δήμων περνούσε έξω από το υπουργείο.

Οι διαδηλωτές τον προπηλάκισαν, του πέταξαν νερά και τον αποδοκίμασαν έντονα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Τελικά ο Γ. Πατούλης φυγαδεύθηκε στο κτίριο του υπουργείου.

Στο στόχαστρό των συμβασιούχων βρέθηκε και ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης τον οποίο κατηγορούν ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του για λύση στο θέμα των συμβάσεών τους.

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές πέταξαν σκουπίδια, μπογιές και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ζητά την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ, που πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ούτε μία απόλυση συμβασιούχου».

«Οι προσδοκίες τριών ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα», αναφέρει, προσθέτοντας πως «η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που βλέπουν την απόλυση “προ των πυλών”».