Στον υπουργό Υγείας για το Ασκληπιείο ο Μητροπολίτης Παύλος

Στον υπουργό Υγείας για το Ασκληπιείο ο Μητροπολίτης Παύλος

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος. 

Η επίσκεψη του Μητροπολίτη στο υπουργείο είχε σκοπό την ενημέρωση για θέματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας που άπτονται των δραστηριοτήτων της Μητρόπολης.

Στη συζήτηση έγιναν αναφορές σε θέματα δυσλειτουργίας και ελλείψεων που παρουσιάζει το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας αλλά και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παίδων (ΚΑΑΠ Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ).

Επίσης, ο Μητροπολίτης Παύλος αναφέρθηκε στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη σύντομη θητεία του ως προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, θέση από την οποία παραιτήθηκε (σχετικά εδώ).

Όπως ενημέρωσε αργότερα η Μητρόπολη,

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το εκκλησιαστικό φρόνημα του κ. Υπουργού κατά την τελετή Ορκωμοσίας της κυβέρνησης, αλλά και την αγωνιστική στάση του στα προβλήματα της πολύπαθης ελληνικής κοινωνίας.

Το δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού και ΒΒΒ καταλήγει:

Ὁ ἐξοχώτατος κ. Ὑπουργός ἄκουσε μέ πολλή προσοχή ὅλα τά θέματα καί ὑποσχέθηκε ἄμεση δρομολόγηση γιά ἐπίλυση τῶν προβλημάτων. Τό ἐξαίρετο ἦθος, ἡ ταπείνωση, ἡ ἁπλότητα καί ἡ κατανόηση τοῦ κ. Κουρουμπλῆ, ἀποτελοῦν ἀρετές γιά μέλη τοῦ Ἐλληνικοῦ Κοινοβουλίου καί ἐχέγγυα γιά ἐπιλογές σέ ὑπεύθυνες θέσεις διακονίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.