Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Δεν είναι κατάλληλοι οι χώροι στον Πειραιά για τους πρόσφυγες

Φόβους για τη δημόσια υγεία εκφράζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Οι χώροι που διαμένουν οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχή παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Ο Νίκος Πλατανησιώτης προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε οργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.

Αναφορικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα μικρά παιδιά τόνισε ότι είναι, προς το παρόν, σε σταθερά επίπεδα, πέντε με έξι περιπτώσεις την ημέρα, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει και νυχτερινή βάρδια στην περιοχή.

prosfiges

Αν υπάρξει κάποιο έκτακτο περιστατικό οι επικεφαλής των εθελοντικών οργανώσεων μπορούν να καλούν τον ΕΚΑΒ, ενώ ήδη τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν ενημερωθεί για το θέμα, πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 βρίσκεται σε 24ωρη βάση ασθενοφόρο όχημα.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σε 4.800 άτομα.

Εκπαίδευση σε θέματα υγειονομικού ελέγχου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερωτική διάλεξη – εκπαίδευση σε στελέχη του λιμενικού και της ακτοφυλακή, σε θέματα υγειονομικού ελέγχου και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ιατρός κ. Σωτήρης Τσιόρδας, η ιατρός του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κα Ανδριάννα Παυλή σε συνεργασία με την Υποπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ιατρό κα Σκύφτη Στέλλα ενημέρωσαν το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων και τις ενδεικνυόμενες ενέργειες αναφορικά με τον υφιστάμενο υγειονομικό έλεγχο.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Πλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κουράκου Κυριάκου, ενώ ακολούθησε σχετική ενημέρωση για τον εμβολιασμό καθώς και διαδραστική συζήτηση με τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας