Διώκουν την “πειρατεία των μπλε κάδων” στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε τεράστιους σάκους που έφτιαξαν από κουβέρτες και παπλώματα έκρυβαν περισσότερους από πέντε τόνους κλεμμένων υλικών ανακύκλωσης οι αλλοδαποί «πειρατές των μπλε κάδων», όπως προέκυψε μετά από νέα επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υπόγειο διαμέρισμα-κρησφύγετο του κυκλώματος στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα (περιοχή Δελφών).

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από καταγγελίες δημοτών η επιχείρηση καθαριότητας και ευταξίας με τη συμμετοχή κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2014 σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Μητροπούλου 20.

tspg

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε παρουσία της Εισαγγελικής Αρχής εντός του υπόγειου διαμερίσματος όπου διέμεναν αλλοδαποί πολίτες (Βούλγαροι Ρομά), βρέθηκαν συσκευασμένα μέσα ειδικά ραμμένες κουβέρτες μεγάλες ποσότητες από ανακυκλώσιμα υλικά και πλήθος άλλων αντικειμένων (ρούχα, παπούτσια κ.λπ.). Επιπλέον, όπως προέκυψε το διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων ήταν απαράδεκτες, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Στο θέμα πάντως παρενέβη ο υπουψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης από τους Οικολόγους Πρασίνους, ο οποίος έθεσε ένα πολύ εύλογο ερώτημα που αφορά άλλωστε όλους τους δήμους της χώρας:

“Γιατί κάποιοι καταφέρνουν να έχουν οικονομικό κέρδος από τη διαχείριση, έστω πειρατική, των ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ όταν την κάνει ο δήμος, οι δημότες την χρηματοδοτούν καταβάλλοντας υπέρογκα δημοτικά τέλη;”.