Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

5 συν 11 νέα έργα δρομολογούνται στην Αττική

Πέντε νέες συμβάσεις κατασκευής έργων, συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Επιπλέον, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 έντεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 44,3 εκ. ευρώ εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7 εκ. ευρώ. Επίσης, υπεγράφη μια Προγραμματική Σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. Ευρώ.

Πρόκειται για έργα ουσίας, που αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Η χρηματοδότησή τους γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι των περιοχών στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν τα έργα, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Λίγα λόγια για τα έργα:

Οι συμβάσεις κατασκευής έργων που υπογράφτηκαν αφορούν σε:

Αντιπλημμυρική Προστασία της Αναβύσσου

Προϋπολογισμός: 17,3 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για ένα έργο κατασκευής 3,8 χλμ. αγωγών συλλογής ομβρίων υδάτων, το οποίο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση μιας μεγάλης περιοχής της Αναβύσσου και συγκεκριμένα στο τμήμα της περιοχής επέκτασης της Α’ κατοικίας

Διευθέτηση του ρέματος του Αγίου Ιωάννη στο Σαρανταπόταμο

Προϋπολογισμός: 12,8 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για ένα απολύτως αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στην πολύπαθη περιοχή του Ασπροπύργου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, ένα σημείο που η Εθνική Οδός πλημμυρίζει με κάθε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάους.

Βιοκλιματική Ανάπλαση και δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην περιοχή του Κοντόπευκου, του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Προϋπολογισμός: 9,5 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για έργο σύγχρονης βιοκλιματικής ανάπλασης οδών, συνολικού μήκους 7,8 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία 7,2 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων που θα συνδέσει τους σταθμούς του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Νομισματοκοπείου.

Παράλληλα, το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής, αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατεθεί σε άλλες δράσεις.

Κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του νησιού της Ύδρας

Προϋπολογισμός: 900 χιλ. ευρώ

Χρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Με το έργο αυτό αναβαθμίζονται οι υποδομές για άθληση για τους κατοίκους του νησιού, αφού δημιουργείται ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, το οποίο πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων. Παράλληλα, αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά ο περιβάλλων χώρος.

Επούλωση λάκκων, τάπητες περιορισμένου μήκους και στοιχεία ασφάλειας οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Προϋπολογισμός: 2 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Ένα ακόμη έργο της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με το οποίο υλοποιούνται απαραίτητες εργασίες στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής, μήκους 333 χιλιομέτρων, όπως επούλωση λάκκων, συντήρηση στηθαίων ασφαλείας, κρασπέδων, πινακίδων, αποκαταστάσεις πρανών από κατολισθήσεις και συντήρηση εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού.

Παράλληλα, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής πέντε (5) νέοι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, προϋπολογισμού 10,3 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλίμου, Βριλησσίων, Πεντέλης (για τα Μελίσσια), Μεταμόρφωσης και Ωρωπού (ο βρεφονηπιακός κατασκευάζεται στον Κάλαμο).

Αυτές οι πέντε νέες εντάξεις έρχονται να συμπληρώσουν τις προηγούμενες 49, ώστε να έχουμε σήμερα 54 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ενταγμένους στο ΠΕΠ Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 105 εκ. ευρώ.

 Επίσης, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 τα παρακάτω έργα:

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου του 1998

Προϋπολογισμός: 11 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά στην κατασκευή των συλλεκτήρων αγωγών ομβρίων στο Δήμο Ηλιούπολης (Λ. Μαρίνου Αντύπα – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι τις υπώρειες του Υμηττού), το οποίο συμπληρώνει την υπάρχουσα αντιπλημμυρική υποδομή.

Κατασκευή Αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην περιοχή Παράδεισος στην Ελευσίνα

Προϋπολογισμός: 5,4 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, οι οποίοι θα αυξήσουν τον όγκο των προσαγομένων λυμάτων στο εν λειτουργία Κέντρο Επεξεργασίας του Θριασίου Πεδίου.

Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο Δήμο Διονύσου

Προϋπολογισμός: 1,8 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για τη Β’ φάση του έργου της κατασκευής αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, με την οποία συμπληρώνεται το υπάρχον δίκτυο ομβρίων, ώστε να γίνει ευχερέστερη η συλλογή και απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.

Ανάπλαση των οδών Προύσσης, Μαρίνου Αντύπα και Αγίας Βαρβάρας, στους Δήμους Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας

Προϋπολογισμός: 2,9 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των δημοτών και κυρίως των παιδιών και των ΑμΕΑ. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση των πεζοδρομίων, με συνολική επιφάνεια 9.800 τετραγωνικών μέτρων, με δημιουργία όδευσης τυφλών, ραμπών ΑμΕΑ, νέες φυτεύσεις και αρδευτικό δίκτυο.

Αναπλάσεις – Δημιουργία Δρόμων Ήπιας Κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω Πεύκη

Προϋπολογισμός: 3,3 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Άνω και Κάτω Πεύκη (οδοί Κονίτσης – Κορίνθου, Λέρου, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Κολοκοτρώνη. Το έργο αφορά στη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ώστε να διευκολύνονται τα ΑμΕΑ, τη δημιουργία ειδικών οδεύσεων τυφλών και ποικίλες φυτεύσεις.

Βιοκλιματική Ανάπλαση Οδών και Δημιουργία Δικτύου Ποδηλατόδρομων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, με προϋπολογισμό 9,52 εκ. Ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα έργα με αριθμό 4, 5, 6 μεταφέρονται στο ΠΕΠ Αττικής αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατεθεί σε άλλες δράσεις.

Τέλος, υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά στο έργο:

Αισθητική και Ποιοτική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων χώρων Πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων (στο Ο.Τ. 69) στο Δήμο Γλυφάδας

Προϋπολογισμός: 1,7 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Πρόκειται για την ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και περιλαμβάνει την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων – μονοπατιών, νέες φυτεύσεις – παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικής χαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ, ηλεκτροφωτισμός της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης.

Μαίρη Φουρναράκη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement