Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Ελκυστική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση στο Μιλάνο

Με στόχο την προβολή της αττικής γης και των μοναδικών προϊόντων της, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2015 που πραγματοποιείται στο Μιλάνο.

Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι και 28 Οκτωβρίου με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων η Περιφέρεια Αττικής θα αναδείξει τη δική της μοναδική ταυτότητα, με επίκεντρο τη μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον και τα νησιά της.

Στην EXPO 2015 συμμετέχουν 145 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 2.000.000 επισκέπτες. Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στη γεωργία και τα τρόφιμα, με κεντρικό σύνθημα «Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή», ενώ αποτελεί σημαντικό εμπορικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής παραγωγοί της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους (κρασί, μέλι, λάδι και φιστίκι), ενώ παράλληλα θα έχουν σειρά επαφών με συναδέλφους τους από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις καλές πρακτικές.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, που βρίσκεται στο Θεματικό Πάρκο Bio-Mediterraneumcluster, εκτός από την προβολή των παραπάνω προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, με κύριο θέμα «Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή», με επίκεντρο την Κλασική και τη jazz μουσική, σε συνδυασμό με Βυζαντινούς ήχους και τη μεσογειακή παράδοση. Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συμμετοχή του διεθνώς αναγνωρισμένου πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Νεκταρίας Καραντζή, ερμηνεύτριας Βυζαντινής μουσικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας