Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

2,5 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής για την πλατεία της Μηλαδέζας στη Βάρη

Την ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου στη Βάρη εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη και το έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, δρομολογείται προς υλοποίηση.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της πλατείας 25ης Μαρτίου που βρίσκεται στην περιοχή Μηλαδέζα της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, προκειμένου να διαμορφωθεί σε κατάλληλο χώρο αναψυχής για τους πολίτες.

Η υφιστάμενη εικόνα της πλατείας, η οποία καλύπτει έκταση περίπου 6 στρεμμάτων, είναι µία χωμάτινη επιφάνεια γηπέδου, όπου στο βόρειο τμήμα της υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο και νότια ένας ελαιώνας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Κατασκευή χώρων πρασίνου µε τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, φύτευση δέντρων στην περίμετρο της πλατείας, εγκατάσταση συστήματος άρδευσης πρασίνου, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς, κατασκευή καταβυθισμένων πράσινων παρτεριών κατά μήκος της νότιας εισόδου της πλατείας για πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου νερού, τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, κατασκευή επιδαπέδιων γλυπτικών συνθέσεων, διαμόρφωση χώρου για μελλοντική εγκατάσταση αναψυκτηρίου και κυλικείου, διατήρηση του υφιστάμενου ελαιώνα.

Η πλατεία 25ης Μαρτίου πλαισιώνεται από τις οδούς Δεληγιάννη, Φιλώτα ανατολικά, την οδό Απειράνθου στα νότια και από τον πεζόδρομο της οδού Λ. Κατσώνη βόρεια και δυτικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας