Η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίζει το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας

Η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίζει το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας

Εντός του Απριλίου – μετά από πολύμηνες δικαστικές περιπέτειες – ξεκινά να εφαρμόζεται το φιλόδοξο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει τα νοσοκομεία της Αττικής με σύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό. 

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψε η Ρένα Δούρου με το Υπουργείο Υγείας, συνολικού ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ για 23 νοσοκομεία, ξεκινά να υλοποιείται μετά την έγκριση του σχετικού διαγωνισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας πρόκειται να εξοπλιστεί με μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας 1,250 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα με:

  • Αξονικό τομογράφο 64 τομών αξίας 550.000€
  • Ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα αξίας 300.000€
  • 10 αναισθησιολογικά μηχανήματα αξίας 400.000€

“Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες, μία σοβαρή παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την έμπρακτη στήριξη της δημόσιας υγείας, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την κοινωνική συνοχή”, όπως σχολίασαν σχετικά τα στελέχη της Περιφέρειας.

Ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής διευκρινίζει:

“Ο διαγωνισμός αμφισβητήθηκε δικαστικά από 2 μεγάλες πολυεθνικές, όμως σε όλα τα δικαστήρια που έγιναν, συμπεριλαμβανομένης και «πρότυπης δίκης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώθηκε η Περιφέρεια Αττικής. Δικαιώνεται έτσι η αντίληψη χρηστής διοίκησης, που πρεσβεύει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο εν λόγω διαγωνισμός δεν είχε στοιχεία υποκειμενικής κρίσης (όπως γινόταν παλιότερα), αλλά είχε σαν μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, με βάση όμως ένα υψηλότατο επίπεδο προδιαγραφών. Ανοίγει έτσι ο δρόμος, σε πανελλαδικό επίπεδο, για μια ριζική απλοποίηση αλλά και διαφανή και αξιόπιστη διενέργεια διαγωνισμών, στον τομέα των προμηθειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Που, επιπροσθέτως, ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα από παλιά”.