Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κι ας λέει η τρόικα

Την πρόθεσή να διευρύνει τoν αριθμό των δικαιούχων επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αυξάνοντας παράλληλα το ποσό της επιστροφής ανακοίνωσε η κυβέρνηση, παρόλο που η τρόικα προέβαλε αντιρρήσεις.

Συγκεκριμένα, το ποσό επιστροφής θα αυξηθεί στα 35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρυσι και δίνοντας το ένα τέταρτο του επιδόματος προκαταβολικά στους δικαιούχους.

tspg

Το σχέδιο δεν πήρε την έγκριση της τρόικας, ανακοινώθηκε όμως χθες από το υπουργείο Οικονομικών ως απόφαση της κυβέρνησης και, όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου, «θα εφαρμοστεί κανονικά». Αν τελικά δεν προκύψει μεγαλύτερη εμπλοκή, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι θα ενισχυθούν 580.000 νοικοκυριά με ποσά που ξεκινούν από 210 και φτάνουν έως τα 1.050 ευρώ για όσους δικαιούνται το ανώτερο ποσό επιδόματος.

Την ίδια ώρα πάντως επτά στους δέκα καυστήρες πετρελαίου σε πολυκατοικίες της Αττικής θα παραμείνουν κλειστοί, καθώς οι γενικές συνελεύσεις αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος με τιμές από 1,20 έως 1,27 ευρώ το λίτρο…