Υποψίες για πετρελαιοκηλίδα στη Βούλα (video)

Υποψίες για πετρελαιοκηλίδα στη Βούλα (video)

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τετρακόπτερο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3 μ.μ. περίπου. 

Δείχνουν ένα μεγάλο μαύρο στίγμα σε κολπίσκο που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από το Ασκληπιείο και σκούρες κινούμενες σκιές στους γύρω κόλπους.

Το συγκεκριμένο σημείο ίσως διέφυγε από την προσοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εντοπίσει εστίες μόλυνσης στην τεράστια θαλάσσια περιοχή που περικλείει τον Δήμο.

(Το βίντεο αντλήσαμε από το κανάλι Nik Zulu)

Επικαιροποίηση:

Σύμφωνα με μαρτυρίες λουομένων στο 3vita.gr, η μαύρη αυτή κηλίδα προέρχεται από φύκια και όχι από πετρέλαιο. Τονίζουν ότι η περιοχή είναι καθαρή.

Το συμβάν καταγράφτηκε μία ημέρα μετά την τοποθέτηση αντιρρυπαντικού φράγματος κοντά στον κόλπο αυτό, στη χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αν και κινήθηκε δραστικά και έγκαιρα, παρασύρθηκε από την επικοινωνιακή διαχείριση της επιτυχίας της, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι “όλα είναι καλά”.

Ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου είχε τίτλο “Αποσοβήθηκε ο κίνδυνος ρύπανσης”. Στις 15 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι με ανακοίνωση στο Facebook ο Δήμος επισήμανε ότι “οι παραλίες της πόλης μας ειναι ουσιαστικά αμόλυντες”.

Χθεσινή πάντως ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ (15 Σεπτεμβρίου) αναφέρει ότι κλιμάκιό του “πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί” το οποίο κατέληξε ότι συνιστάται “σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση”.

Το υπουργείο Υγείας στην τελευταία του ανακοίνωση έχει απαγορεύσει την κολύμβηση στις ακτές μέχρι το Δήμο Γλυφάδας δίνοντας οδηγίες στους Δήμους και το Λιμενικό να τοποθετήσουν σχετικές πινακίδες.