Πεζοδρομείται μέρος της οδού Παντελεήμονος στη Βουλιαγμένη

Πεζοδρομείται μέρος της οδού Παντελεήμονος στη Βουλιαγμένη

Πράξη γίνεται από το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 η τμηματική πεζοδρόμηση της οδού Παντελεήμονος στο κέντρο της Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκινούν για την αύξηση του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης σε ώρες “αιχμής” για την κίνηση της Βουλιαγμένης.

tspg

Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος στη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης τίθεται σε ισχύ τις 25 Ιουλίου, στο τμήμα μεταξύ της εισόδου του Parking (Φαρμακείο) και της οδού Ορφέως (Waffle House), από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 20:00 μμ έως 01:00 πμ, από Σάββατο στις 13:00 μμ έως 1:00 πμ και από Κυριακή στις 13:00 μμ έως 1:00 πμ. Το μέτρο θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Αναλυτικά:

Η οδός Αγ. Παντελεήμονος θα κλείνει προσωρινά στο τμήμα μεταξύ της εισόδου του Parking και της οδού Ορφέως από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 20:00 μμ έως 01:00 πμ του Σαββάτου, από Σάββατο στις 13:00 μμ έως 1:00 πμ της Κυριακής και από Κυριακή στις 13:00 μμ έως 1:00 πμ της Δευτέρας.

Επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος μεταξύ της εισόδου του Parking και της οδού Ορφέως, και στο καθορισμένο ωράριο, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία κάθε είδους μηχανοκίνητου οχήματος με εξαίρεση τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα άτομα με αναπηρίες.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες κατευθύνσεις των οδών.

]Τροποποιείται η λειτουργία του υφιστάμενου υπαίθριου Parking με την είσοδο να γίνεται από την οδό Αγ. Παντελεήμονος και την έξοδο από την οδό Ερμού. Για την εξασφάλιση της τήρησης της υποχρεωτικής πορείας δεξιά, στην έξοδο του Parking, θα τοποθετηθούν ελαστικοί κύλινδροι (bollars) στη μέση της οδού Ερμού, στο τμήμα μεταξύ της Λ. Ποσειδώνος και της Αγ. Παντελεήμονος σε έκταση 10 μέτρων.

Οι υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης ειδικών κατηγοριών εξακολουθούν να ισχύουν.

Σε όλες τις οδούς και περιοχές ελεύθερες από ΙΧ, για τα ποδήλατα, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα ΑμεΑ το όριο ταχύτητας ορίζεται στα 20 χιλιόμετρα/ώρα.

Η νέα κυκλοφοριακή λειτουργία της οδού Αγ. Παντελεήμονος, στο τμήμα μεταξύ της εισόδου του Parking και της οδού Ορφέως είναι προσωρινή και αφορά σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας. Για την αποτελεσματική εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εντός των επόμενων ημερών προβλέπεται η τοποθέτηση προσωρινής κατάλληλης σήμανσης στην περιοχή και διαγράμμιση στο χώρο του πάρκινγκ.