Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Πεζόδρομο αποκτά η πλατεία Δήμα στη Βάρη

dav

Μια κυκλοφοριακή παρέμβαση που θα δώσει ανάσες στην πλατεία Δήμα της Βάρης, που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα δρομολογεί η δημοτική διοίκηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα σχέδια που θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο (μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών αλλά με ζωντανή μετάδοσή της από τη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου), η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί εντελώς στην οδό Εστίας.

Οι εισηγήσεις των συγκοινωνιολόγων αναφέρουν δύο σενάρια: Σύμφωνα με το πρώτο, θα πεζοδρομηθεί μόνο το κομμάτι της οδού που εφάπτεται στην πλατεία (από τη Βασ. Κωνσταντίνου ως την οδό Αρτέμιδος), ενώ σύμφωνα με το δεύτερο, η πεζοδρόμηση μπορεί να επεκταθεί μέχρι την οδό Άττιδος και το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Κατά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Βάση, θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ποια από τις δύο λύσεις είναι η προτιμότερη.

Από τη γενική απαγόρευση διέλευσης, στάσης και στάθμευσης οχημάτων όλες τις ημέρες και ώρες, θα εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστική, περιπολικά), τα ταξί, τα οχήματα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες, αλλά και τα οχήματα με προορισμό τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης επί της οδού Εστίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας