Ο Αντώνης στο ναυτικό: Η καθέλκυση του «Πιπίνου»

Ο Αντώνης στο ναυτικό: Η καθέλκυση του «Πιπίνου»

Με κάθε επισημότητα παρουσία του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του υποβρυχίου με το όνομα «Πιπίνος». Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου P-214 που κατασκευάζει το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο «Πιπίνος» πριν ενταχθεί στην ενεργό δράση θα περάσει θαλάσσιες δοκιμές αλλά και δοκιμές εν όρμω. Το Ναυτικό ευελπιστεί ότι αυτές θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα 8 ως 10 μηνών.

Στην τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας του υποβρυχίου «Πιπίνος», στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά αναμένεται έδωσαν το παρών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της τελετής. Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή τόνισε ο κ. Σαμαράς. Αναφερόμενος στην καθέλκυση του υποβρυχίου υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα λεφτά του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις σημείωσε ο Α. Σαμαράς πλέκοντας το εγκώμιο του κυβερνητικού του εταίρου Ε. Βενιζέλου επί υπουργίας του πρώτου ξεκίνησε το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αρκετοί χαρακτηρίζουν αμαρτωλό καθώς  μας κόστισε ο κούκος αηδόνι χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Υποβρύχια που…εξαφανίζονται σαν το μυθικό γιοφύρι της Άρτας

Δυστυχώς  η περιπέτεια των υποβρυχίων δεν τελειώνει με τον Πιπίνο, καθώς είναι ακόμη άλλα τρία υποβρύχια που θα πρέπει να παραδοθούν στο πολεμικό Ναυτικό και έτσι να ολοκληρωθεί η παραγγελία των έξι υποβρυχίων που τελικά έγιναν πέντε καθώς ένα…χάθηκε στις διαδικασίες. Τη συμφωνία μαμούθ είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση με γερμανική εταιρεία το 2000 με κόστος που ξεπέρασε τα 2,5 δισ. ευρώ.  Τα υποβρύχια θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του 2006.

 

 

 

 

pipinos

Πάνος Καμμένος: Ξέπλυμα Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων 

“Μετά τοξέπλυμα του κ. Γ. Παπανδρέου με τη μια και μόνη Εξεταστική που δεν έγινε ποτέ ο κ. Σαμαράς σήμερα ξέπλυνε, όπως νομίζει, τον συνέταιρό του κ. Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων” αναφέρει σε δήλωσή του ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος  Καμμένος

Δημοσιογραφικοί κύκλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις κατά πόσο το όνομα «Πιπίνος» δείχνει την απαραίτητη πυγμή και ισχύ για να λειτουργήσει ανασταλτικά απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας.  Τι τα θέλεις. Το υποβρύχιο «Παπανικολής» είχε πιο ρωμαλέο όνομα αλλά αυτό δεν το έκανε λιγότερο ελαττωματικό. Ο Παπανικολής έγερνε και ευχή όλων είναι ο «Πιπίνος» να μην έχει και αυτός κάποιο κουσούρι. To όνομα Πιπίνος άλλωστε προέρχεται από τον ήρωα της επανάστασης του 1821 Ανδρέα Πιπίνο.