Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Τι λένε οι ειδικοί: Απαραίτητη εκπαίδευση και ο σεβασμός και για το ζώο και για τον άνθρωπο

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Πάτρας από το αγριεμένο πιτ μπουλ που ξέφυγε από τον 15χρονο που είχε αναλάβει προσωρινά τη φύλαξη του και δάγκωσε ένα 11χρονο κορίτσι στο στήθος. 


Το σκυλί είχε ξεφύγει από έναν 15χρονο στον οποίο το είχε δώσει ο 33χρονος αδελφός του για να το κάνει βόλτα στην περιοχή των Προσφυγικών και είχε επιτεθεί στο κορίτσι που περπατούσε τυχαία, δαγκώνοντάς το στο στήθος. Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι γονείς τα 11χρονης υπέβαλαν μήνυση, τόσο σε βάρος του 33χρονου ιδιοκτήτη του ζώου ο οποίος εντοπίστηκε αμέσως και συνελήφθη, όσο και σε βάρος του 15χρονου αδελφού του που δεν βρέθηκε και αναζητείται. Το πίτμπουλ παραδόθηκε στην αρμόδια Κτηνιατρική υπηρεσία για να εξεταστεί και η τύχη του θα αποφασιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Το περιστατικό άναψε νέα φωτιά στη συζήτηση για το ποια ζώα θεωρούνται επικίνδυνα, για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκυλιών.

ekpaideutes

Απαραίτητη η εκπαίδευση

«Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να μπουν σε μια σειρά να εφαρμοστούν οι νόμοι για να προστατεύσουν και τους ανθρώπους και τους σκύλους», τόνισε ο εκπαιδευτής σκύλων στο Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, Θοδωρής Τριάντης , σχολιάζοντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real Fm 97,8, την επίθεση από πιτ μπουλ που δέχτηκε μια 11χρονη στην Πάτρα.

«Τα πιτ μπουλ έχουν γίνει μέρος μιας λούμπεν, μιας υποκουλτούρας, μαζί με έναν συνδυασμό άλλων πραγμάτων και πολλοί άνθρωποι τα θεωρούν ως σύμβολο δύναμης, σύμβολο “τσαμπουκά”, ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι: «Ο καθένας πρέπει να έχει την ευθύνη του σκύλου του».

«Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Πώς θα εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους και τους σκύλους ώστε να έχουν σεβασμό και για το ζώο και για τον άνθρωπο», εξήγησε ο κ. Τριάντης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας