Το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 5 μ.μ., o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς, διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση.
Η πλατεία Γεωργίου Κ. Δόγκα γιορτάζει τον πρώτο χρόνο χρήσης της από το κοινό και με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια αυτής της μοναδικής για την πόλη πλατείας.
Η πλατεία του Γεωργίου Κ. Δόγκα κατασκευάστηκε πρώτη φορά περίπου το 1975 ως χώρος πλατείας. Εκείνα τα χρόνια έγιναν οι πρώτες φυτεύσεις δέντρων και αργότερα όλων των καλλωπιστικών θάμνων.
Η πλατεία βρίσκεται στο παραλιακό τμήμα της κεντρικής πλατείας Ιμίων της Βούλας και είναι σημείο αναφοράς για όλους. Έχει έκταση 2.439,75 τετραγωνικά μέτρα, η οποία ορίζεται από τους οδούς Ζεφύρου, Λ.Ποσειδώνος, Δάφνης και Νηρέως και βρίσκεται απέναντι από το νοτιοδυτικό κομμάτι της πλατεία του Αγίου Ιωάννη (εφαπτόμενο της παραλιακής).
Η πρόσβαση στην πλατεία Γεωργίου Δόγκα γίνεται από τη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Δάφνης (ΕΙΣΟΔΟΣ Γ’) και από την οδό Ζεφύρου καθώς επίσης και από την οδό Νηρέως. Συγκοινωνιακά η πλατεία εξυπηρετείται από λεωφορειακές γραμμές της Βούλας και άλλων δήμων.
Το όνομα Γεωργίου Κ. Δόγκα δόθηκε το 1998 στην πλατεία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από εισήγηση του τότε Δημάρχου Α. Φαμέλη. Από τότε η οικογένεια Δόγκα η οποία αριθμεί αρκετά μέλη που διαμένουν μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Βούλας ξεκίνησε να προετοιμάζει την πρόταση με την οποία θα προσέγγιζε τον Δήμο προκειμένω από κοινού να εργαστούν για την ανακαίνιση της πλατείας.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την πλατεία στην ιστοσελίδα που έχει αφιερωθεί στο χώρο αυτόν από τους δημιουργούς της.
View Larger Map
