Ξεκινούν έργα στην πλατεία της Βούλας

Ξεκινούν έργα στην πλατεία της Βούλας

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την έναρξη έργων στον πεζόδρομο της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου στη Βούλα ανακοίνωσε χτες ο Δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Μιλώντας σε συνάντηση με επαγγελματίες του Δήμου, είπε ότι η δημοτική αρχή θα αναβαθμίσει τους κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν εμπορικούς θύλακες, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της Βούλας. Σημείωσε ότι απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής είναι μια ριζική ανάπλαση της πλατείας που εγκαινιάστηκε στη σημερινή της μορφή το 1996, ωστόσο αυτό που σήμερα είναι εφικτό, όπως είπε, είναι κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις.

tspg

Έτσι εκτός από τη βελτίωση του πλακόστωτου στον “πεζόδρομο”, την κάθετη οδό στη Βασ. Παύλου, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, εντός δύο εβδομάδων θα ξεκινήσει η υπογειοποίηση όλων των καλωδίων που βρίσκονται στην πλατεία. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτήρισε τα καλώδια “οπτικούς ρύπους” και είπε ότι πριν το Πάσχα ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες στο κάτω μέρος της πλατείας. Εντός 40 ημερών το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, θα αναβαθμιστεί ο δημοτικός φωτισμός της λεωφόρου, με νέους λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας και στελέχη υψηλής αισθητικής. Η χρηματοδότηση του φωτισμού προέρχεται από το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του με πολλές κακές πρακτικές των επαγγλεματιών στην πλατεία. Συγκεκριμένα, δήλωσε εχθρός των γυάλινων πετασμάτων στις πέργκολες που δημιουργούν όγκο, στηλίτευσε την πρακτική πολλών καταστημάτων εστίασης να σταθμεύουν τα μηχανάκια των delivery πάνω στο πλακόστρωτο, είπε ότι δεν θα ανεχτεί τσιμινιέρες ψησταριών χωρίς τα προβλεπόμενα φίλτρα και τέλος, ζήτησε από όλσους αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα να μην επιδεικνύουν “αντικοινωνική συμπεριφορά”.