Πιο “κοντά” ήρθε η πλατεία στα Πηγαδάκια

pigadakia 2Για απόφαση που δικαιώνει τη διοίκηση του Δήμου κάνει λόγο ο Σπύρος Πανάς, με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ακυρώσει την πράξη αναλογισμού του 2009 “η οποία είχε οδηγήσει σε αδιέξοδο ολόκληρο το Δήμο, σε απόγνωση τους περιοίκους, και είχε βυθίσει σε τέλμα ένα έργο πνοής για την περιοχή”. Ο λόγος για την σχεδιασμένη αλλά μη υλοποιημένη ακόμη πλατεία Πηγαδακίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου “στόχος μας πλέον είναι να προχωρήσουν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να παραδοθεί επιτέλους μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου στους κατοίκους της Βούλας, με διαφάνεια και, χωρίς χρονοτριβές αποζημιώνοντας τους ιδιοκτήτες στην πραγματική – εμπορική αξία των ακινήτων τους, σεβόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο τα χρήματα των δημοτών μας που μας εμπιστεύτηκαν για να παράγουμε πραγματικό έργο”.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί δικαιώνεται μια ακόμη πρωτοβουλία της Διοίκησης μας, στην προσπάθεια μας να ανατρέψουμε τετελεσμένα που κάποιοι επιχείρησαν τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσουν, σε βάρος των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Αποτελεί δικαίωση για μας η απόφαση της Περιφέρειας να υιοθετήσει ΑΜΕΣΑ τις θέσεις και τα επιχειρήματα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσουμε τελικά ένα μεγάλο-ΕΝΙΑΙΟ- πάρκο, που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής «Πηγαδάκια» με λογικό όμως κόστος. Για μας, αποτελεί προτεραιότητα να διασφαλίσουμε στους συμπολίτες μας ότι θα ζουν σε μια πόλη πιο πράσινη, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη.