Προς ιδιωτικοποίηση και η πλαζ Βουλιαγμένης

Μέσα στο 2014 αναμένεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών η πλαζ Βουλιαγμένης σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη διενέργεια του διεθνούς ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την 20ετή εκμίσθωση της Οργανωμένης Ακτής Βουλιαγμένης που επί χρόνια λειτουργούσε κάτω από την εποπτεία του Δημοσίου.

Η σχετική ανακοίνωση πρόκειται να κοινοποιηθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου και ο πλειοδότης ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει εφάπαξ αντάλλαγμα με την υπογραφή της σύμβασης και ετήσιο μίσθωμα για 15+5 έτη.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση των 76 στρεμμάτων της πλαζ λέγεται ότι είναι ήδη υψηλό. Ιδιαίτερη σπουδή φέρεται να επιδεικνύει το αραβικό fund Jermyn Street Real Estate Funds που ανήκει στην AGC Jermyn Street στο οποίο συμμετέχει και η τουρκική Dogus που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, επιδιώκοντας πλήρη έλεγχο στον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης», με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργία, με συνοδές χρήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η λειτουργία εστιατορίου και η εν γένει εκμετάλλευσή του.

Ο μισθωτής προβλέπεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία της οργανωμένης ακτής όπου συμπεριλαμβάνεται και η επίλυση κάθε αδειοδοτικού θέματος που τυχόν ήθελε προκύψει ακόμη αν αυτό αφορά στις κτιριακές και λοιπές υποδομές.

Ακόμη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις υποχρεώσεις μισθωτή καταγράφεται ότι πρέπει να προβεί «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργία και τη συντήρηση του ακινήτου, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ακτής και την αρμονική ένταξή της στο γενικότερο περιβάλλον. Επίσης, θα μεριμνήσει για την κατ’ έτος εξασφάλιση της Γαλάζιας Σημαίας και την παροχή υποδομών/διευκολύνσεων για ΑμεΑ.

 Με πληροφορίες από iefimerida