Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στη Βούλα

Στο “σφυρί” βγαίνει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η πρώτη κατοικίας μιας οικογένειας που ζει και βγάζει το εισόδημά της από ένα κατάστημα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση των 3Β σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη “οικογένεια ζει το δικό της Γολγοθά, χτυπημένη από την κρίση, προσπαθεί να επιβιώσει από τα έσοδα του μαγαζιού της και ένα μέλος της έχει μεταστατικό καρκίνο”.

Η παράταξη του Κώστα Πασακυριάκου καλεί σε συμπαράσταση και στήριξη της οικογένειας με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο συμβολαιογραφείο (Σκουφά 77), όπου θα συμμετέχουν και εργατικά σωματεία.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων:

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η «κορυφή του παγόβουνου» εκατοντάδων περιπτώσεων πλειστηριασμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων συνδημοτών μας για «κόκκινα δάνεια», χρέη προς τη ΔΕΗ, χρέη προς το Δημόσιο, που με ευθύνη και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. 

Σε μια περιοχή που το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να παρελαύνουν βαριά επιχειρηματικά ονόματα που θα έρθουν να επενδύσουν στις παραλίες του Δήμου μας, στο Ελληνικό και αλλού, λαϊκές οικογένειες, συνδημότες μας, χάνουν τα χρήματά τους από κατασχέσεις, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους από πλειστηριασμούς.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν τους «στρατηγικούς επενδυτές» για να κάνουν τις επενδύσεις τους στο Ελληνικό και αλλού, οι ίδιες τράπεζες βγάζουν στο σφυρί σπίτια λαϊκών οικογενειών.

Δεν πρόκειται για κάποιο «λάθος» από την «κακή διαχείριση μιας τράπεζας».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται, είναι η επίθεση και το χτύπημα των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Άλλωστε, μια βασική πλευρά της «εξυγίανσης» των τραπεζών είναι αυτή που αφορά τη διαχείριση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

«Εξυγίανση» για τους τραπεζίτες σημαίνει: πλειστηριασμοί, εκβιασμοί, κατασχέσεις.

Με αυτό τον τρόπο θα «εξυγιανθούν» για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την …«ανάπτυξη» της οικονομίας, που στην πραγματικότητα σημαίνει «ζεστό χρήμα» σε επιχειρηματικούς ομίλους για να κάνουν τις κερδοφόρες επενδύσεις τους“.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement