Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Έρχεται το Πληρώνω Όσο Πετάω σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Τη συμμετοχή των δημοτών στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μελετά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Όπως προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο που υποβλήθηκε στον αρμόδιο Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) προβλέπεται μεσοπρόθεσμα και εντός του 2016 να εφαρμοστεί η αρχή “πληρώνω όσο πετάω”. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν οι τρόποι διακρίβωσης του όγκου των απορριμμάτων κάθε νοικοκυριού ή επιχείρησης, προκειμένου να προσαρμόζονται αναλόγως τα δημοτικά τέλη.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο εν λόγω σχέδιο:

Διερεύνηση πρακτικών τρόπων εφαρμογής της συμμετοχής του ρυπαίνοντα στο κόστος διαχείρισης των αποβλήτων. Εφαρμογή της αρχής του «πληρώνω όσο πετάω» κατ’ αρχήν με τη επιβολή προστίμων σε όσους δεν τηρούν τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας και στη συνέχεια με τη διερεύνηση μεθόδων ζύγισης της ποσότητας των σύμμεικτων απορριμμάτων που θα παραδίδονται προς αποκομιδή ανά νοικοκυριό ή επιχείρηση.

Φυσικά, ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που υφίστανται ικανοποιητικές δομές ανακύκλωσης.

Εκτός της πρότασης αυτής άλλωστε, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων περιλαμβάνει στο ίδιο διάστημα (εντός του 2016) την πιλοτική αγορά καφέ κάδων για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων.

Μοιάζουν όλα αυτά τόσο μακρινά…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας