Ποδηλατικός γύρος στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για πόλεις χωρίς ΙΧ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10 π.μ. από την Εναλλακτική Δράση.
Αφετηρία και τερματισμός του γύρου θα είναι το Πάρκο Εθνικής Αντίστασης επί της Βασιλέως Παύλου στη Βούλα, απέναντι από το αθλητικό κέντρο.
Η διαδρομή θα είναι: Παραλιακή λεωφόρος, λίμνη Βουλιαγμένης, λιμανάκια, Βάρκιζα, Βάρης-Κορωπίου, Καλύμνου, Αγίου Ιωάννου, Βασιλέως Παύλου.
Η Εναλλακτική Δράση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:
Η Εναλλακτική Δράση με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα οργανώσει, καλεί τους πολίτες και τις συλλογικότητες που σέβονται το φυσικό
περιβάλλον και διεκδικούν την ποιότητα στη ζωή τους να αντισταθούμε συντονισμένα ενάντια στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε όλοι μαζί
- Να παραμείνουν δημόσιοι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι, να αυξηθούν τα δρομολόγια και να κατασκευασθούν με χρήματα του ΕΣΠΑ νέες γραμμές σε περιοχές που σήμερα δεν υπάρχουν.
- Να μείνουν δημόσια όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να αντικατασταθούν τα οχήματα με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, να αυξηθούν οι προορισμοί, να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να μειωθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου. (για τους άνεργους να είναι δωρεάν)
- Να κατασκευασθούν ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι πρωτίστως στο κέντρο της Αθήνας και σε όλο το λεκανοπέδιο.