Βόλεμα “ημέτερων” στη νέα Δημοτική Αστυνομία καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τις ασάφειες και τις αδικίες της υπουργικής απόφασης για την τοποθέτηση των σε διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών σε θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναδεικνύει με αναλυτική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει προς τον υπουργό Εσωτερικών ότι “σκοπός του Υπουργείου σας αλλά και της κυβέρνησης είναι με διάφορες αλχημείες και διαχωρίζοντας αδικαιολόγητα τους εργαζόμενους είναι να περάσουν οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που αποτελεί και βασική μνημονιακή σας δέσμευση”. Παράλληλα, καταγγέλλει “προσπάθεια βολέματος «ημετέρων»”.

tspg

Τα κυριότερα σημεία κριτικής είναι:

  • Οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν “έχουν την παραμικρή ιδέα με τι σχέση εργασίας θα μεταφερθούν, τι καθήκοντα θα ασκούν, αν θα οπλοφορούν ή όχι, αν θα υπάρχει αμετάθετο, αν θα δικαιούνται συνυπηρέτηση με τους συζύγους τους κ.ο.κ. Καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους, χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα”.
  • “Το σύνολο των θέσεων είναι μικρότερο από τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνομικών σε διαθεσιμότητα, γεγονός που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων 180 περίπου Δημοτικοί Αστυνομικοί οδηγούνται σε απόλυση“.
  • “Η γεωγραφική κατανομή των θέσεων που ανακοινώθηκαν δεν συνάδει με αυτή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα”. Το γεγονός αυτό “θα έχει ως συνέπεια την αναγκαστική εσωτερική μετανάστευση, και αναπόφευκτα τις απολύσεις, καθώς πολλοί θα εξαναγκαστούν σε παραίτηση, ανήμποροι να συντηρήσουν δεύτερη κατοικία, ή αδύνατον να μετακομίσουν λόγω οικογενειακών βαρών”.
  • Το υπουργείο “σκανδαλωδώς εντέλλει μια Ανεξάρτητη Αρχή όπως είναι το Α.Σ.Ε.Π. με  λειτουργική ανεξαρτησία κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα το πώς θα μοριοδοτήσει“. Έτσι όμως “με τη συγκεκριμένη «ερμηνεία» ευνοούνται υπέρμετρα Δημοτικοί Αστυνομικοί συγκεκριμένου διαγωνισμού έναντι άλλων, ώστε να δημιουργούνται υπόνοιες για φωτογραφική ρύθμιση“.