Κατάληψη Δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη

Κατάληψη Δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη

Ημέρα κινητοποιήσρων για το νέο Ασφαλιστικό έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.

Με ανακοίνωσή της καλεί όλα τα μέλη της να προχωρήσουν σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των Δημαρχείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ.

tspg

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων, “η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους δανειστές, δίνει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη”.

Σύμφωνα με την πρότασή της, “η Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 2.00 το μεσημέρι”.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: 

“Η απορύθμιση του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο εμάς, μέσα από την ενημέρωση να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων, άνεργων συνταξιούχων και κάθε άλλης κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας Πανεργατικά-Παλλαϊκά χαρακτηριστικά”.