Διαμαρτυρία ΠΟΕ-ΟΤΑ για την “κοινωφελή εργασία”

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α , πραγματοποιεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στις 11.00 το πρωί, έξω από τα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. (Εθνικής Αντίστασης 8 – Άλιμος) παράσταση διαμαρτυρίας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία».

Όπως τονίζει η κοινητοποίηση γίνεται “προκειμένου να αποτραπεί η εκμετάλλευση των εργαζομένωναυτών  και να υπάρξει άμεσα η καταβολή των αποδοχών τους”.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, “οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται για πέντε (5) μήνες οι συμβασιούχοι μοιάζουν με καθεστώς μεσαίωνα και γαλέρας, καθώς πολλοί Δήμοι προσπαθούν να τους απασχολήσουν με εκβιαστικό τρόπο σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες που δεν προβλέπονται από το πρόγραμμα. Και το σημαντικότερο είναι ότι θα βρεθούν ξανά στην ανεργία. Σαν να μην έφταναν αυτά, ενώ αμοίβονται με μισθούς και μεροκάματα πείνας, παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι“.