Σκουπιδότοπος όλη τη χώρα, δεν σταματά την απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σκουπιδότοπος όλη τη χώρα, δεν σταματά την απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίζεται το χάος με τα σκουπίδια σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε ομόφωνα την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους, ενώ λίγο νωρίτερα η ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αναστολή της αποχής, λαμβάνοντας υπόψιν τις δεσμεύσεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Παραμένει λοιπόν η αφόρητη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους των αστικών κέντρων και των τουριστικών περιοχών, σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες.

tspg

Η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον ως την ερχόμενη Πέμπτη, ήταν ομόφωνη στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε το πρωί της Κυριακής, καθώς οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η νομοθετική ρύθμιση που τους παρουσίασε το Σάββατο ο Πάνος Σκουρλέτης, δεν καλύπτει τους συμβασιούχους.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν στη μονιμοποίησή τους, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης τη Δευτέρα, όπως είναι προγραμματισμένο, σημειώνοντας πως πρόκειται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση εκείνη την ημέρα.

Στοιχεία από Cnn.gr