Ποια δέντρα θα κοπούν σε Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρη

Ποια δέντρα θα κοπούν σε Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρη

Την κοπή τεσσάρων δέντρων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου, μετά από σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κοπή ενός Βραχυχίτωνα μέτριας ανάπτυξης, στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Κεφαλά στη Βούλα, το οποίο παρεμποδίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο, αφού καταλαμβάνει το σύνολο του πεζοδρομίου. Ο Βραχυχίτωνας είναι δένδρο καλλωπιστικό και δεν ανήκει στα προστατευόμενα από την Δασική Νομοθεσία.

tspg

Αποφασίστηκε επίσης η κοπή ενός πεύκου στη συμβολή της Λ. Αθηνάς με την οδό Αιόλου στη Βουλιαγμένη και τέλος, δύο πεύκων στη συμβολή των οδών Ξενοφάνους και Ηρακλείτου στη Βάρη. Και τα τρία αυτά πεύκα είναι ολοσχερώς ξερά και δεν υπάρχει δυνατότητα να σωθούν.

dentra3

Προκειμένου να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, ζητήθηκε η σχετική εισήγηση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου, καθώς και η άδεια του Δασαρχείου.

Κατά τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε ότι εκτός από τα δέντρα που αποφάσισε το σώμα να κοπούν, ο Δήμος μελετάει εφαρμογή να στηρίξει ένα πεύκο στην Οδό Καβουρίου με πασσαλώσεις, παρά τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας να κοπεί.

Παράλληλα όμως, ενημέρωσε το συμβούλιο, ότι κατά τους τελευταίους 20 μήνες, έχουν φυτευτεί 13.450 δέντρα στην πόλη, στον περιαστικό ιστό και στους λόφους που περιβάλουν το Δήμο.

Βάσει της στατιστικής, το 60% αυτών θα επιβιώσουν, που σημαίνει ότι περισσότερα από 8.000 καινούργια δέντρα έχουν βρει τη θέση τους στην πόλη. Τέλος, διαβεβαίωσε το σώμα, πως ήδη ο Δήμος, εκτός από τις μεγάλες δεντροφυτεύσεις που πραγματοποιεί, αντικαθιστά όποιο δέντρο κόβεται με ένα άλλο που φυτεύεται στην ίδια περιοχή.