Ποιοτικά ανταλλακτικά = πολύ περισσότερα χιλιόμετρα

Ποιοτικά ανταλλακτικά = πολύ περισσότερα χιλιόμετρα

Το αυτοκίνητο δεν είναι απλώς και μόνο ένα καταναλωτικό αγαθό, αλλά μια επένδυση ζωής, ένα πολύτιμο εργαλείο που μας λύνει τα χέρια στη δουλειά και στις μετακινήσεις μας, καθώς και ένα αντικείμενο που μας χαρακτηρίζει και συμπληρώνει την εικόνα μας προς τα έξω. Και ως τέτοιο βέβαια δεν μπορούμε να το αφήνουμε στο έλεος του Θεού και στη φθορά του χρόνου.

Επειδή όμως, από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται να αγοράζουμε καινούργιο ΙΧ κάθε τρεις και λίγο, θα πρέπει να εμπιστευτούμε τα πολλά και ποιοτικά ανταλλακτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να διορθώνουμε κάθε ατέλεια ή φθορά που προκύπτει στο αυτοκίνητό μας και να το έχουμε πάντοτε σαν καινούργιο. Η σταδιακή αντικατάσταση των χαλασμένων ή «γερασμένων» τμημάτων του οχήματός μας μεταθέτει χρονικά μια τυχόν αγορά νέου αυτοκινήτου και είναι πιο οικονομική πρακτική χωρίς ταυτόχρονα να διακυβεύεται η οδηγική μας ασφάλεια και η άνεσή μας ως οδηγών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφύγουμε τις… κακοτοπιές που δυστυχώς και σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν και να κάνουμε μια εμπεριστατωμένη έρευνα για να βρούμε καλά ανταλλακτικά, ταιριαστά με το αυτοκίνητό μας και ει δυνατόν από την αντιπροσωπεία της εταιρείας. Ακόμη καλύτερα βέβαια να γίνεται η τοποθέτηση του ανταλλακτικού σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Τα αντικείμενα που μπορούν να αντικατασταθούν σε ένα αυτοκίνητο είναι πάρα πολλά, από τα πιο δευτερεύοντα και διακοσμητικά, όπως τα τασάκια, τα καθίσματα, οι καθρέφτες και οι υαλοκαθαριστήρες, μέχρι και τα πιο βασικά, όπως π.χ. τα λιπαντικά και τα λάδια, τα φρένα, τα λάστιχα και οι ζάντες κλπ. Γι’ αυτό και δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η βιομηχανία των ανταλλακτικών είναι σχεδόν εφάμιλλη και ισομεγέθης με την αυτοκινητοβιομηχανία, αφού κάθε αυτοκίνητο μέχρι να «πεθάνει» έχει δεχθεί σε ανταλλακτικά σχεδόν άλλο ένα αυτοκίνητο σε κόστος, ειδικά στις τωρινές εποχές που η αγορά νέου ΙΧ είναι… όνειρο απατηλό.

Όσον αφορά τώρα το πού μπορεί κανείς να βρει καλά ανταλλακτικά, η πρώτη λύση που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ίδιες οι εταιρείες που εμπορεύονται τα αυτοκίνητα, ενώ καλές προσφορές μπορεί να βρει ο πελάτης και στο Διαδίκτυο, κάνοντας μια σοβαρή έρευνα.

Υπάρχουν βέβαια και ειδικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς και δίνουν έμφαση στον σημαντικό τομέα του ανταλλακτικού. Αυτό πάντως αφορά τους πιο… μερακλήδες, καθώς οι περισσότεροι ζητούν είτε τη γνώμη των φίλων τους, είτε των αντιπροσωπειών, είτε των συνεργείων αυτοκινήτων.

Εκείνο όμως που έχει σημασία για τον πελάτη είναι να ζητάει εγγύηση για το ανταλλακτικό και πιστοποιητικό γνησιότητας από τον πωλητή, για να αποφεύγονται τα πλαστά κομμάτια που συχνά παρεισφρέουν στην ελληνική αγορά. Στις διαδικτυακές αγορές πάλι είναι φρόνιμο να μην καταβάλλεται κανένα ποσόν αν δεν έχει παραδοθεί το προϊόν στον πελάτη και δεν έχει συμφωνήσει ο αγοραστής ότι του κάνει και θα το κρατήσει.

Και είναι ίσως περιττό να πούμε ότι η ασφάλεια προηγείται της εμφάνισης, ως εκ τούτου η σημασία που πρέπει να δίνουμε στα ανταλλακτικά αφορά πρωτίστως τα μηχανικά/λειτουργικά μέρη και δευτερευόντως τα «καλλωπιστικά» που θα κάνουν το ΙΧ μας πιο… μουράτο.

Με βάση λοιπόν όλα αυτά είστε ελεύθεροι να διαλέξετε τα ανταλλακτικά εκείνα που θα χαρίσουν μακροβιότητα στο αυτοκίνητό σας και οδηγική ασφάλεια σε εσάς και στην οικογένειά σας.

Περαιτέρω ενημέρωση: Οnparts – Ανταλλακτικά Ποιότητας