Εκδήλωση αστυνομικών στην Πλατεία Εξαρχείων με θέμα: «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις»!

Πρωτοβουλία για να αναδειχθεί το πρόβλημα του αποκαλούμενου “άβατου των Εξαρχείων” αναλαμβάνει η Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων και καλεί σε ανοιχτή συζήτηση στην καρδιά της “απαγορευμένης” περιοχής με θέμα: «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις».  Είναι αυτονόητο ότι τα Εξάρχεια και η πλατεία της πόλης ανήκουν σε όλους τους κατοίκους της χώρας και είναι δικαίωμα κάθε κοινωνικής ομάδας -και των αστυνομικών- να τα χρησιμοποιούν για εκδηλώσεις τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο αστυνομικοί υπάλληλοι που θέλησαν να δείξουν συμπαράσταση στον αγώνα κατά των διακρίσεων στην παρέλαση του Athens Pride προπηλακίστηκαν από όμάδα αντιεξουσιαστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων με θέμα: «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις»

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θεματοφύλακας αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας και με θέσεις σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυταρχισμού, παρεμβαίνει κάθε φορά υπέρ των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται «τυφλά» φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και Αστυνομικών τα οποία τείνουν να γίνουν «Θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί την 29-06-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων και καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί των τύπων των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα.