Τους πολίτες "στο προσκήνιο" καλεί νέα δημοτική κίνηση στα 3Β

Τους πολίτες “στο προσκήνιο” καλεί νέα δημοτική κίνηση στα 3Β

Κάλεσμα για τη συγκρότηση μιας δημοτικής κίνησης “έξω από κόμματα” απευθύνουν πολίτες από διάφορους περιβαλλοντικούς συλλόγους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση της κίνησης προγραμματίζεται για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 6 μ.μ., στην Πνευματική Εστία Βούλας (Αγίου Ιωάννου 2).

tspg

Το στίγμα που δίνει το κείμενο του καλέσματος είναι αντιπολιτευτικό στη σημερινή γραμμή της διοίκησης, που περιγράφεται ως “πολιτική που επιχειρεί να μετατρέψει τους δημόσιους χώρους σε χώρους κερδοσκοπικής δραστηριότητας, εξασφαλίζοντας ευκαιρίες για ιδιωτικές επενδύσεις, και τις δημόσιες υπηρεσίες σε ευκαιρίες για αποκόμιση κερδών”.

Η νέα κίνηση χαρακτηρίζει την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης ως την “καταστροφικότερη “επένδυση” που έχει γίνει ποτέ στο δήμο”. ενώ καταλογίζει στη δημοτική αρχή ότι “προχωρά στην αλλαγή των χρήσεων γης επιχειρώντας να αλλάξει τον οικιστικό χαρακτήρα του Δήμου και να τον μετατρέψει σε εμπορικό”.

“Ενόψει των δημοτικών εκλογών, πιστεύουμε ότι είναι πλέον φανερή η ανάγκη, να συγκροτήσουμε μία νέα δημοτική κίνηση, που θα λειτουργήσει, όπως λειτουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου. Δηλαδή με πραγματική άμεση δημοκρατία και με συμμετοχή των πολτών στη λήψη των αποφάσεων. Είναι ανάγκη να  αποδείξουμε ότι τουλάχιστον στην τοπική αυτοδιοίκηση οι πολίτες, έξω από τα κόμματα ή άλλους παρασκηνιακούς μηχανισμούς, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Δήμου”, σημειώνεται σχετικά.

Ως υπεύθυνοι του καλέσματος υπογράφουν οι Άννα ΚαλουμένουΒαγγέλης Μεϊντάνης και Άννα Σκουλούδη.

Η σχετική αφίσα: