Πολίτες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά των πλειστηριασμών

Πολίτες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά των πλειστηριασμών

Κάλεσμα για αποκλεισμό του Ειρηνοδικείου Κορωπίου απευθύνουν κάτοικοι των 3Β, μέλη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με κείμενο που υπογράφουν 29 μέλη της Κίνησης, δίνουν ραντεβού για το Κορωπί κάθε Τετάρτη από τις 3:30 ως τις 5:00 μ.μ. με αναχώρηση από τη Βάρη (οδός Λεύκης 9, απέναντι από την Πλατεία Δήμα) στις 3:00 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες: 6944539542, 6948000171.

tspg

Στο κάλεσμα, οι υπογράφοντες επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που, παρ’ ότι αυτοαποκαλείται αριστερή, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία με κάθε κόστος εις βάρος του λαού και της δημόσιας περιουσίας.

Καλούμε τους δημότες της περιοχής μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να ανασταλούν οι κατασχέσεις και να αποτραπούν οι σχεδιαζόμενοι πλειστηριασμοί. Να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας απροστάτευτος.

Αγωνιζόμαστε για να μην γίνουν οι περιουσίες των πολιτών βορά στα χέρια των αρπαχτικών του διεθνούς & ελληνικού τραπεζικού κεφαλαίου“.

Στα 2 η παράταξη του Θάνου Ματόπουλου;

rikip1

Η πρωτοβουλία των 29 μελών της ΡΙΚΙΠ ελήφθη επειδή στην τελευταία συνέλευση της ΡιΚιΠ (13 Νοεμβρίου) δεν κατέστη δυνατό να αποφασισθεί μία ανακοίνωση – κάλεσμα της Κίνησης για κινητοποίηση ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της εν λόγω συνέλευσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η συνέλευση της παράταξης κατέληξε σε δύο προτάσεις κειμένου σχετικά με τους πλειστηριασμούς, μία του Θάνου Ματόπουλου και μία του Μιλτιάδη Καλαντζή.

Η πρόταση του επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ στεκόταν στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ αυτή του Μιλιτάδη Καλαντζή στην εναντίωση απέναντι σε κάθε πλειστηριασμό. Οι προτάσεις τέθηκαν αντιπαραθετικά σε ψηφορία και ισοψήφισαν, παίρνοντας από 11 ψήφους.

Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:


Κάλεσμα μελών της ΡΙΚΙΠ προς τους πολίτες της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, για κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς – κατασχέσεις

Οι πλειστηριασμοί της περιουσίας των συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση και τα δάνεια προς στις τράπεζες είναι πλέον γεγονός. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Το πλαίσιο για την αρπαγή της πρώτης κατοικίας έχει γίνει πολύ πιό ευνοϊκό για τις τράπεζες. Ταυτόχρονα οι όροι των πλειστηριασμών έχουν επιδεινωθεί τραγικά.

Για τα υπόλοιπα βέβαια περιουσιακά στοιχεία (πλην πρώτης κατοικίας) δεν υπάρχει καμμία απολύτως προστασία απέναντι στις τράπεζες. Επίσης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμμία προστασία (ούτε βέβαια της πρώτης κατοικίας) για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία χρέη η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα πάρει μέτρα προστασίας – όσον αφορά την πρώτη κατοικία. Oι κατασχέσεις όμως σπιτιών, καταθέσεων, μισθών και συντάξεων ανθρώπων που αδυνατούν να ανταποκριθούν είναι στην ημερήσια διάταξη.

Το συνολικό ποσό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιδιώκει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο μέσω της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης φθάνει τα 2,65 δισ. ευρώ, σύμφωνα δε με το Τεχνικό Μνημόνιο που καταρτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των “θεσμών”, από το ποσό αυτό τα 2,05 δισ. ευρώ επιδιώκεται να εισπραχθούν από μικροοφειλέτες.

Πως θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας να αποπληρώσουν τα δάνεια & τα χρέη στην εφορία, όταν επιβάλλονται συνεχώς νέοι άμεσοι φόροι (ΕΝΦΙΑ, τέλη επιτηδεύματος, εισφορές αλληλεγγύης, μείωση ή κατάργηση αφορολόγητου κλπ) αλλά και έμμεσοι (αυξήσεις στον ΦΠΑ, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες κλπ), τη στιγμή που τα εισοδήματα έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 40%, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί και η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα ύψη;

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση ακολουθεί με ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων, πολιτική που φέρνει τους πολίτες σε απόγνωση, έρχεται τώρα να δείξει την δήθεν ευαισθησία της και να μην αρπάξει αδιακρίτως την πρώτη κατοικία κάθε Έλληνα που χρωστά στην εφορία (κάπου 4.500.000 υπολογίζονται όσοι χρωστούν), αλλά να βάλει κάποια κριτήρια (που θα αφορούν ένα μέρος μόνο από τις πρώτες κατοικίες – βλέπε κριτήρια τραπεζών – και βέβαια αν υπάρχει και κάποιο πατρικό ή χωραφάκι στο χωριό, ξεχάστε το…) ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί από το δήθεν αριστερό της προφίλ. Αυτό είναι ή όχι κοροϊδία;

Θεμελιώδης αρχή της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ήταν και παραμένει η με κάθε τρόπο εναντίωσή της στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, πολιτική που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις των προθύμων, κατ’ εντολή του ΔΝΤ και των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ, που εν τέλει οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Πολιτική που δεν περιορίζεται μόνο στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού αλλά επεκτείνεται και στην καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και στο αναίσχυντο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Συμπολίτες!

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που, παρ’ ότι αυτοαποκαλείται αριστερή, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία με κάθε κόστος εις βάρος του λαού και της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε τους δημότες της περιοχής μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να ανασταλούν οι κατασχέσεις και να αποτραπούν οι σχεδιαζόμενοι πλειστηριασμοί. Να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας απροστάτευτος. Αγωνιζόμαστε για να μην γίνουν οι περιουσίες των πολιτών βορά στα χέρια των αρπαχτικών του διεθνούς & ελληνικού τραπεζικού κεφαλαίου.

Εδώ και μήνες, συμμετέχοντας στην Πρωτοβουλία «Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια», έχουμε συμβάλλει στην αναβολή δεκάδων πλειστηριασμών – σχεδόν όλων όσων είχαν προγραμματισθεί από το Γενάρη και πέρα – αποκλείοντας κάθε Τετάρτη την είσοδο του Ειρηνοδικείου Κορωπίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν είναι ήδη φανερά!

Καλούμε κι’ εσένα, συμπολίτισσα και συμπολίτη, να είσαι μαζί μας στο Κορωπί, κάθε Τετάρτη από τις 3:30 ως τις 5:00 μμ. Αναχώρηση από Βάρη (οδός Λεύκης 9, απέναντι από την Πλατεία Δήμα) στις 3:00μμ. Τηλ. επικοινωνίας: 6944539542, 6948000171

Τα μέλη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών (ΡιΚιΠ) Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης:

ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΕΡΑΡΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΡΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΥΛΗ
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΝΑΘΑΝ
ΛΕΟΥΣΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΟΛΓΑ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΕΡΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΑΓΟΥΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΕΡΚΕΖΟΥ ΑΝΝΑ