Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών το Iron Man της Βουλιαγμένης

2.800 αθλητές στα τρία events του τριημέρου 21-23 Οκτωβρίου

Εντυπωσιάζουν τα νούμερα του Iron Man της κορυφαίας παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης που θα φιλοξενεί ως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην οργανωμένη ακτή Βάρκιζας, από όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του κεντρικού τριαθλητικού αγώνα, οι διοργανωτές παρουσίασαν τα βασικά μεγέθη:

Οι αθλητές που πρώτα θα κολυμπήσουν 1,9 χλμ. στη Βάρκιζα, έπειτα θα διανύσουν 90 χλμ. πηγαίνοντας με ποδήλατο δύο φορές ως την Ανάβυσσο και τέλος θα τρέξουν 21,1 χλμ. από Βάρκιζα ως Βουλιαγμένη ανέρχονται σε 1.800 άτομα. Από αυτούς, οι 800 είναι πολίτες του εξωτερικού που έρχονται στη χώρα μας ως αθλητικοί τουρίστες. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ευ Ζην που έχουν αναλάβει την ελληνική διοργάνωση, αθλητές και συνοδοί φτάνουν στα περίπου 3.000 άτομα, ενώ κατά τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο συνολικά η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει μαζί με τους θεατές 7.000 άτομα στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως εκτός από την κεντρική διοργάνωση, το Iron Man δοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις που αγκαλιάζουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

Στο Night Run που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου αναμένονται 500 δρομείς που θα διανύσουν 5 χλμ. από την πλαζ της Βουλιαγμένης μέχρι το Καβούρι.

Στο Iron Kids που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην πλαζ της Βουλιαγμένης αναμένονται 500 περίπου παιδιά ηλικίας 6-12 ετών για αποστάσεις 0,5, 1 και 1,5 χλμ.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της εκδήλωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στην υπηρεσία των αθλητών 1.000 άτομα, εθελοντές και εργαζόμενοι.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

Ως διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αγαπάμε τον αθλητισμό και τον προσκαλούμε στην πόλη μας. Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τον Δήμο μας κέντρο μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων μέσα από τα οποία θα προάγουμε την αθλητική ιδέα αλλά και θα αντλήσουμε οφέλη για την τοπική οικονομία.
Είναι γνωστό ότι το 22% των Ευρωπαίων, που ταξίδεψαν, ταξίδεψαν για αθλητικούς λόγους μέσα στο 2022. Μιλάμε για μια νέα τάση στην οποία οι πόλεις πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν.
Η παρουσία του αγώνα ΙRONMAN στην περιοχή μας είναι μέρος μιας πολύ μακράς διαδρομής που ξεκίνησε από το 2015 θεωρώντας πως στρατηγικά για μας η τοποθεσία και η μορφολογία της περιοχής μας μας έδινε ένα πλεονέκτημα για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε αθλητικά δρώμενα εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Να φέρουμε κόσμο στα πλαίσια μιας εξωστρέφειας της πόλης.
Στο διάστημα αυτό, φτιάξαμε μια στρατηγική η οποία έφτασε πλέον στην κορύφωσή της με την συνδιοργάνωση του IRONMAN 70.3.

Ο επικεφαλής της Ευ Ζην, Θανάσης Παπαδημητρίου, “αποκάλυψε” ότι η μεταφορά της διοργάνωσης από το Costa Navarino στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγινε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου και υπογράμμισε ότι προσπάθεια των διοργανωτών είναι να βάλουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί το Iron Man 70.3 στη Βουλιαγμένη θα είναι μια διοργάνωση zero waste καθώς θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης και ανακύκλωσης κάθε υλικού που θα καταναλωθεί. Το σκοπό αυτό θα υπηρετήσει η σημαντική χορηγία της Polygreen με το πρόγραμμά της Just Go Zero: “Θα μεριμνήσει ώστε μετά το πέρας του αγώνα να μην υπάρχει ίχνος πλαστικού, χαρτιού, αλουμινίου αλλά ούτε οργανικών αποβλήτων, τοποθετώντας κάδους κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στα σημεία των εκδηλώσεων και αναλαμβάνοντας τη συλλογή τους ώστε να προωθηθούν προς ανακύκλωση και κομποστοποίηση και να παραμείνει η περιοχή καθαρή και πράσινη. Παράλληλα, θα συλλεχθούν ρούχα και παπούτσια, τα οποία επίσης θα προωθηθούν από την Polygreen για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας