Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Δ. Καμμένος για αντισημιτικά σχόλια

¨Εφαγε πόρτα από την κυβέρνηση ο υφυπουργός που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι Πόρτα-Πόρτα Δημήτρης Καμμένος (συνωνυμία με τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο).

Πριν από λίγη ώρα ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έκανε γνωστό ότι ο υφυπουργός θα παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Εντονες αντιδράσεις τόσο στους κόλπους της κυβέρνησης, όσο και στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή η υπουργοποίηση του Δ.Καμμένου, με τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να «υπενθυμίζουν» με αναρτήσεις τους τις θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο νέος υφυπουργός. (διαβάστε εδώ πιο αναλυτικά). 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ζήτησε την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο», καταλήγοντας ότι «η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».

Δημήτρης Καμμένος: Δεν τα έγραψα εγώ αλλά…οι 15 βοηθοί μου!!

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καμμένος σε δήλωσή του υποστηρίξε ότι «Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε».

Πρόσθεσε ότι «όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς».

«Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό», αναφέρει επιπλέον στη δήλωσή του ο κ. Δ. Καμμένος χωρίς ωστόσο να πείθει πολλούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας