Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Η ποίηση και η ζωγραφική χτύπησαν την …πόρτα του 2ου Γυμνασίου Βούλας

Ένα ευχάριστο ξάφνιασμα θα νιώσουν σίγουρα οι μαθήτριες, οι μαθητές και όσοι επισκεφτούν το 2ο γυμνάσιο Βούλας την επόμενη σχολική χρονιά, κατά την είσοδό τους στις αίθουσες του ορόφου.

Το βάψιμό τους από συνεργείο του δήμου στη διάρκεια του χειμώνα στάθηκε η αφορμή, ώστε να δημιουργηθεί στην υπεύθυνη του λογοτεχνικού εργαστηρίου του σχολείου, φιλόλογο Χριστιάννα Απέργη, η ιδέα για τον εξωραϊσμό του σχολικού χώρου με μια καλλιτεχνική παρέμβαση.

Ο διευθυντής, Γεώργιος Γιώτης, η υποδιευθύντρια, Άννα Ταμπούκου, και σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων χαιρέτησαν εγκάρδια την ιδέα, κρίνοντας ότι η υλοποίησή της αναβαθμίζει την αισθητική του σχολείου και συντελεί στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των παιδιών.

Η εικαστικός, Εύα Πελεκίδου, ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση της κ. Απέργη και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να κοσμήσει τις πόρτες των αιθουσών με σχέδια ζωγραφικής, ενώ οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο λογοτεχνικό εργαστήριο επέλεξαν και έγραψαν στίχους μεγάλων νεοελλήνων ποιητών, όπως είναι ο Σολωμός, ο Παλαμάς, ο Δροσίνης, ο Καβάφης, ο Βάρναλης, ο Καζαντζάκης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος και ο Ελύτης.

Κάθε πόρτα μια ζωγραφιά και ένας ποιητής. Το σχολείο μόλις ολοκληρωθεί το βάψιμο του υπόλοιπου κτιρίου σκοπεύει να μετατρέψει κάθε πόρτα του σε μια μοναδική αποτύπωση ζωγραφικής και ποιητικής έκφρασης.

Η εικαστικός Εύα Πελεκίδου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο της Νάξου, στο Αργοστόλι και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων και το 2012 την τοιχογραφία στην τραπεζαρία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Είναι μέλος πολλών εικαστικών συλλόγων με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει και ατομικές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας