Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Πόσες αποφάσεις και χρήματα χρειάζονται για να βάψει διαβάσεις ο Δήμος 3Β;

Μια τυπική ιστορία του ελληνικού Δημοσίου που δεν τιμά έναν σύγχρονο Δήμο εκτυλίχθηκε σχετικά με τη γραμμογράφηση των οδών στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μέσα στον Αύγουστο ξεκίνησε με μια καθυστέρηση χρόνων το φρεσκάρισμα των διαβάσεων του Δήμου σε διάφορα κομβικά σημεία (όπως π.χ. η λεωφόρος Βασ. Παύλου στη Βούλα).

Το έργο αυτό όμως έγινε …σίριαλ καθώς η εξαγγελία του έγινε στο τέλος του 2015 και τελικώς υλοποιείται σχεδόν δύο χρόνια μετά.

Δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή για το πώς δρομολογήθηκε το έργο από αυτήν που έδωσε ο ίδιος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 26 Ιουλίου:

“Στην αρχή πήραμε το μηχάνημα διαγραμμίσεων, μετά πήραμε και τις μπογιές, τώρα πρέπει να μάθουμε και πώς γίνεται η δουλειά”.

Για όλα αυτά τα στάδια φυσικά, ο Δήμος πληρώνει. Έχουν ενδιαφέρον όμως κάποια σημεία:

Πρώτον, η αγορά του μηχανήματος, που έγινε εξ αρχής με το σκεπτικό να κάνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι τη δουλειά που μέχρι τότε δινόταν σε εργολάβο, κόστισε 19.212 ευρώ με απευθείας ανάθεση και ήταν απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 (ολόκληρη εδώ).

Δεύτερον, έναν ολόκληρο χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2016, ακολούθησε νέα διαδικασία για την αγορά ειδικών υλικών για τη διαγράμμιση. Αποφασίστηκε να δοθούν άλλες 14.663 ευρώ για τις μπογιές, επίσης με απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία που προμήθευσε τον Δήμο με το μηχάνημα (ολόκληρη η απόφαση εδώ).

Τρίτον, μισό χρόνο αργότερα, τέλη Ιουλίου 2017, κατά την 5η Αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού εμφανίστηκε ως “έκτακτη ανάγκη” (;) η Παροχή Υπηρεσίας για τη Γραμμογράφηση Οδοστρωμάτων, μια υπηρεσία που κοστολογείται στα 15.000 ευρώ (δείτε την απόφαση εδώ). Ο δήμαρχος είπε ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να χειριστούν το μηχάνημα που αγοράστηκε…

Από τις 20.000 του μηχανήματος λοιπόν, σκαρφαλώσαμε με διάφορες απ’ ευθείας αναθέσεις στις 50.000 ευρώ, για μια εργασία που άργησε 2 χρόνια

Γιατί;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας