Πόσο "βλάκες" είμαστε για τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Δούρου;

Πόσο “βλάκες” είμαστε για τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Δούρου;

Μια ατάκα που αν υπήρχε κάμερα θα γινόταν αυτομάτως …viral μας πέταξε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, Άρης Βρούστης.

Μιλώντας την Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τον περιφερειακό σχεδιασμό ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων, το στέλεχος της παράταξης Δούρου, Άρης Βρούστης κλήθηκε να απαντήσει γιατί εγκωμιάζει τη λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) στη Φυλή, ενώ προεκλογικά η παράταξή του είχε δεσμευτεί να το κλείσει.

Και τότε απάντησε:

Αν είπαμε κάτι τέτοιο, είμαστε βλάκες. Δεν κλείνεις κάτι που κοστίζει τόσα εκατομμύρια. Αλλά και αν το είπαμε, είστε βλάκες εσείς που το πιστέψατε“.

  • Για το πρώτο κομμάτι της …βαθυστόχαστης αυτής δήλωσης, το αν δηλαδή είπε η Ρένα Δούρου ότι θα κλείσει το εργοστάσιο, είμαστε βέβαιοι:

Σε ανακοίνωσή της τον Μάρτιο του 2014 η Ρένα Δούρου επανέλαβε την ήδη διατυπωμένη της αντίθεση: “Εδώ και πολλούς μήνες είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητήσει να μην υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ)“.

Άλλωστε, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά την εκλογή της η νέα Περιφερειάρχης Αττικής επαναλάμβανε ότι “η Φυλή θα κλείσει“.

Τότε, το κύριο αφήγημα ήταν η αντίθεση ανάμεσα στον κακό Γιάννη Σγουρό που ήθελε τα μεγάλα εργοστάσια και στην καλή Ρένα Δούρου που θα τερμάτιζε τη Φυλή ως “μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου για τις τρεις επόμενες γενιές”.

Η μεγάλη κωλοτούμπα έγινε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τη σύμβαση στον ΕΜΑΚ Φυλής. Και ότι αυτή είναι μια “σημαντική απόφαση για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον”.

Τη δικαιολόγηση μάλιστα της κωλοτούμπας τότε στον ΕΔΣΝΑ την είχε αναλάβει ο ίδιος ο Άρης Βρούστης ο οποίος μιλώντας για το ΕΜΑΚ είχε πει χαρακτηριστικά ότι “επιβιβαζόμαστε στο ολοκαίνουριο σκουριασμένο μας σαραβαλάκι” και είχε καταλήξει ότι “δεν είμαστε όλοι ίδιοι γιατί εμείς το τίποτα το μετατρέπουμε σε πλούτο”.

  • Για το δεύτερο κομμάτι της δήλωσης Βρούστη, το αν δηλαδή είμαστε όλοι βλάκες που τους πιστέψαμε το 2014 είναι ανοιχτό σε ερμηνείες…