Πότε ο ψυχολόγος είναι απαραίτητος τελικά;

Πότε ο ψυχολόγος είναι απαραίτητος τελικά;

Κάποιες φορές στην ζωή σας νιώθετε την ανάγκη να μιλήσετε σε κάποιον για προβλήματα που σας απασχολούν και έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά σας. Όταν νιώθετε ότι βρίσκεστε σε ένα τέλμα, η λύση είναι μία! Ο ψυχολόγος. Μπορεί στην εποχή μας να θεωρείται κλισέ και να μην αντιμετωπίζεται όπως σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε την επιστήμη που άλλοι ψυχολόγοι ονομάζουν ψυχοθεραπεία, άλλοι συστημική αντιμετώπιση, άλλοι ψυχανάλυση.

Πότε τελικά είναι η ώρα να επισκεφθείτε τον ψυχολόγο;

Μπορεί να ακούγονται πολύ συναισθηματικά, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι μόνοι σας για την κατάσταση που σας βαραίνει και όταν όλη την ώρα είστε ανήσυχοι.

Συνήθως η άσχημη ψυχολογική κατάσταση επηρεάζει τον ύπνο, τις διατροφικές συνήθειες, τη δουλειά, τις ανθρώπινες σχέσεις και συνολικά όλη την καθημερινότητα.

Ο επαγγελματίας ψυχολόγος μέσα από την ψυχοθεραπεία μπορεί να σας προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όλες τις ψυχολογικές καταστάσεις όπως είναι το άγχος, οι έντονοι τσακωμοί μέσα στην οικογένεια, το πένθος, η μεγάλη συναισθηματική πίεση και φυσικά προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με φοβίες ή κρίσεις πανικού κ.τ.λ.

Σκοπός της ψυχοθεραπείας

Ο στόχος της είναι να προσφέρει στο άτομο μία ουσιαστική βοήθεια, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αντιλαμβανόμενοι με ακρίβεια ποιο είναι το πρόβλημα.

Ο ψυχολόγος θα πει στον ασθενή τι να κάνει;

Ο ψυχολόγος είναι αυτός που θα δώσει στον ασθενή όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να καταλάβει μόνος του ότι πρέπει να προσπαθήσει για να προσαρμοστεί στις τρέχουσες συνθήκες της ζωής του.

  • Ενεργοποιεί τον ασθενή ώστε να «λάβει δράση»
  • Μαθαίνει στο άτομο πως να βρίσκει λύσεις εκεί που άλλοτε δεν τις έβλεπε
  • Βοηθάει στο πως να λειτουργεί μόνος του, χωρίς τη βοήθεια του ειδικού

Πώς κάποιος εμπιστεύεται έναν ξένο;

Για κάθε επαγγελματία υγείας ισχύει απαρέγκλιτα, όντας νομοθετικά κατοχυρωμένο το απόρρητο. Έτσι ο ασθενής γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κοινοποιηθούν τα προσωπικά του δεδομένα σε τρίτους. Όλες οι συζητήσεις που θα γίνουν θα μείνουν αυστηρά μεταξύ του ψυχολόγου και του ασθενή.