Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Όχι στη δημοσιοποίηση Πόθεν Έσχες από τη δημοτική αρχή των 3Β

Αρκετή συζήτηση έχει προκαλέσει η υποχρέωση εκ του νόμου για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να αναρτούν στο διαδίκτυο της δηλώσεις Πόθεν Έσχες που καταθέτουν. 

Πρόκειται για μια μάλλον αμφιλεγόμενη διαδικασία, κατά την οποία ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι έχοντες δημοτικά αξιώματα (πρόεδροι Επιτροπών κ.λπ.) συμπληρώνουν αναλυτικά στοιχεία με τα ακίνητα που έχουν στο όνομά τους, τα υπόλοιπα των τραπεζικών τους καταθέσεων, τα ΙΧ, τις μετοχές καθώς και τον τρόπο κτήσης των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, αν και αρκετά καθυστερημένα, εκπλήρωσε την υποχρέωσή της αυτή. Εκτός από το Πόθεν Έσχες του πρώην δημάρχου, Σπύρου Πανά, κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είχε τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της Γεωργίας Μαρτίνου, που διετέλεσε αντιδήμαρχος στα 3Β, σήμερα διανύει τη δεύτερη θητεία της ως βουλευτή και είναι μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας.

Στη νέα δημοτική περίοδο μόλις ο Θάνος Ματόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών και ο Γιάννης Αγαλιώτης, σύμβουλος της πλειοψηφίας και αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, έσπευσαν να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους χωρίς καθυστέρηση, αναρτώντας τη δήλωση.

Με την αλλαγή στην εμφάνιση της ιστοσελίδας του Δήμου όμως, όλα τα σχετικά στοιχεία εξαφανίστηκαν.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια στην ομάδα του facebook Forum των 3Β ο δημότης Πάνος Τασιόπουλος, εγείροντας θέμα “ηθικής και νομικής τάξης”.

Εκ μέρους του γραφείου Δημάρχου, απάντησε δημόσια ο Αργύρης Παξινός, μέλος της ομάδας Επικοινωνίας της δημοτικής Αρχής, αναφέροντας επί λέξει τα εξής:

Ο Δήμαρχος καταθέτει κάθε χρόνο το πόθεν έσχες του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως προβλέπεται αλλά τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί ακόμα δήμαρχοι, αρνούνται να το αναρτήσουν στο διαδίκτυο γιατί έτσι, όσοι έχουν κάποια περιουσία, είναι σαν να βάζουν ταμπέλα και να διαφημίζουν στον κάθε επίδοξο απαγωγέα, ακριβώς πόσα λύτρα μπορεί να ζητήσει για το κάθε ένα από τα τρία του παιδιά. Αν ωστόσο πιστεύεται ότι είναι σημαντικό να γνωρίζετε το πόθεν έσχες του Δημάρχου, μπορείτε ευχαρίστως να περάσετε από το γραφείο του και να σας το δείξει.

Προφανώς, η μη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα των περιουσιακών στοιχείων δεν είναι κάποια τεχνική εκκρεμότητα προς επίλυση, αλλά πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας