Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πρόστιμο σε τρία πρατήρια στη Βάρη και τη Βούλα για νοθευμένα καύσιμα

Στη λίστα των 233 πρατηριούχων υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) περιλαμβάνονται τρία πρατήρια της περιοχής μας. Τα πρατήρια αυτά, ύστερα από δειγματοληψία, είχαν βρεθεί ότι διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα, κυρίως πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης και κατά δεύτερο λόγο βενζίνη.
Ένα από αυτά τα πρατήρια αυτά βρίσκονται στη Βάρη και δύο στη Βούλα. Μάλιστα, το ένα από αυτά της Βούλας σήμερα λειτουργεί με νέο ιδιοκτήτη.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη η λίστα στo σάιτ του ΥΠΕΚΑ όπου τα πρατήρια της περιοχής μας εμφανίζονται με αύξοντα αριθμό 85, 96 κσι 174.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το 2003 έως το 2011 ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κυμαίνονται από 16.000 έως 500.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται, ο πίνακας αυτός ενημερώνεται ανάλογα με την εξέλιξη των τυχόν προσφυγών που έχουν υποβληθεί.

Πάντως, εξετάζοντας τη λίστα, εντυπωσιάζεται κανείς ότι οι περισσότερες παραβάσεις έχουν συντελεστεί στην Αττική και πολύ λιγότερες στην επαρχία. Αυτό μάλλον δεν οφείλεται στο ότι οι εκτός Αττικής πρατηριούχοι είναι πιο ευσυνείδητοι, αλλά μάλλον στον ελλιπή χαρακτήρα των ελέγχων. Η περιοχή Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη υποαντιπροσωπεύεται σ’ αυτό τον κατάλογο. Αντίθετα, περίπου το 10% των προστίμων έχουν επιβληθεί σε πρατηριούχους του Ασπρόπυργου (σε 21 πρατήρια). Και φυσικά είναι κάπως δύσκολο ότι νοθευμένα καύσιμα βρέθηκαν
μόνο σε 14 πρατήρια της Θεσσαλονίκης. Προφανώς το υπουργείο είτε στοχεύει σε ορισμένες περιοχές είτε δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για να διενεργεί ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας