Τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν στη βουλή αλλά με απώλειες...(βίντεο)

Τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν στη βουλή αλλά με απώλειες…(βίντεο)

Με δύο (συν μια) απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου στις 23 Νοεμβρίου το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ συν τα 10 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

tspg

Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί ο μέχρι τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξαιτίας της αδυναμίας του να υπερασπιστεί και να στηρίξει τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτησή του ζήτησε ο ίδος ο Αλέξης Τσίπρας

Υπέρ του ν/σ ψήφισαν 153 κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ απουσίασαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, που βρίσκονταν στην ομιλία Μεϊμαράκη. Οι βουλευτές απέστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετράται.

Επί της αρχής υπερψήφισαν το ν/σ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και τα άρθρα εκτός από τα άρθρο 1 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που τα ψήφισε Το Ποτάμι και το άρθρο 18 που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης απουσίαζε από τη Βουλή, με συνέπεια, αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος να αποστείλουν επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τις οποίες γνωστοποιούσαν ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στις ΚΟ των δύο κομμάτων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε στα ΜΜΕ, πριν την ψηφοφορία, ότι «δεν θα δώσω ψήφο στο να μη μείνει κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη… Η στάση μου στη Βουλή είναι ξεκάθαρη» δήλωσε χαρακτηριστικά, παρά την προειδοποίηση του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Νικολόπουλος έχει δε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του όπως τού ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Την απόφασή του για αποχή από την ψηφοφορία ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Στάθης Παναγούλης