Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Θετικά προχωρά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης PRODESA στα 3Β

Τη συνάντηση των εταίρων του έργου PRODESA, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», διοργάνωσε στις 30 Ιουνίου 2020 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω κορωνοϊού, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την χρήση σχετικής πλατφόρμας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στη τηλεδιάσκεψη παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΕΕ η Project Adviser και ο Financial Officer του έργου οι οποίοι αξιολόγησαν θετικά την πορεία υλοποίησης του έργου και έκαναν προτάσεις για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Το έργο έχει ως στόχο την υποστήριξη επτά μεγάλων δήμων στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας προκειμένου να αναπτύξουν επιδεικτικά έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρησιμοποιώντας καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις. Άρχισε το Μάιο του 2017, έχει διάρκεια 51 μήνες και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα HORIZON 2020 με το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν να ανέρχεται 20,24 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας