Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πρόεδρε, κάνε με βουλευτή!

 μην τάξεις στον άγιο λαμπάδα… και έδρα στον πολιτευτή.

 

Εξώδικο στέλνουν στον Βασίλη Λεβέντη πολιτευτές τουτου κόμματος καλώντας τον να τηρήσει προεκλογική του δέσμευση.

Η δέσμευση αυτή ήταν ότι κάθε εξάμηνο οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων θα εναλάσσονταν, δηλ. οι νυν θα παραιτούνταν για να τους διαδεχτούν οι άλλοι που βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια.

Όπως λένε οι Αμερικανοί, «a deal is a deal», η συμφωνία είναι συμφωνία, όμως στην Ελλάδα όπου το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ και το ΘΑ είναι η καραμέλα των κομμάτων πριν τις εκλογές, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο συνταξιούχος εφοριακός Δαμιανός Ζώκας δήλωσε στη Realnews:

«Εχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά» τονίζει

«Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης» συμπληρώνει.

Και συνεχίζει: «Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτήν τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε».

Οι πολιτευτές λένε πως είδαν τον Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή «Στον ενικό» να λέει πως ήταν λάθος η απόφασή του και πως ενδεχομένως οι βουλευτές θα παραμείνουν.

«Του απαντώ, λοιπόν: Μια του ψεύτη, μια του κλέφτη, τρίτη και η κακιά του μέρα, λέμε στη Λάρισα», υπογραμμίζει ο κ. Ζώκας. Στο πλευρό του συμπαρατάσσονται ακόμη πέντε υποψήφιοι βουλευτές από το ψηφοδέλτιο της Λάρισας,ενώ το εξώδικο θα υπογράψει και ο Αναστάσιος Λέκκος, επίσης υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων.

 

Ο Γιώργος Κουτουλάκης δεύτερος στη λίστα της περιφέρειας Αττικής της Ένωσης Κεντρώων και πρώτος επιλαχών για την έδρα σε περίπτωση τήρησης της δέσμευσης της εναλλαγής πάντως δεν εξακολουθεί να στηρίζει τον πρόεδρο Λεβέντη. Ο δημοσιογράφος  είναι υπεύθυνος τύπου του κόμματος και επομένως βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις της ηγεσίας. . Θεωρείται, όπως λένε συνεργάτες του, αυστηρός κριτής όσων σχετίζονται με τον Βασίλη Λεβέντη. Εργαζόταν μέχρι πρότινος στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας