Την Τρίτη η ανακοίνωση  του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας

Την Τρίτη η ανακοίνωση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει μετά το Eurogroup τον υποψήφιο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

πως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης την Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επικρατέστερος ο επίτροπος  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή ενώ την Τρίτη έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Κολλέγιου των Επιτρόπων.

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Κυριακής η Πολιτική Γραμματεία για να εξετάσει τις υποψηφιότητες αλλά και το θέμα των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους.

Το απόγευμα είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ενώ αργότερα είδε ο υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξερχόμενος από το Μαξίμου δήλωσε σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «θα τα πει όλα ο Πρωθυπουργός».

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ονόματος συνδέεται με το αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι στο Eurogroup.  Αν βρεθεί λύση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι το απόλυτο φαβορί. Αν όχι όλα τα ενδεχόμενο είναι ανοιχτά….