Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Αναδρομή στο προεκλογικό κλίμα του 2014 στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια μικρή αναδρομή στα δημοτικά δρώμενα των 3Β πριν πέντε χρόνια αποδεικνύει εύκολα ότι διανύουμε μια πολύ διαφορετική προεκλογική περίοδο.

Τον Δεκέμβριο του 2013, έξι μήνες σχεδόν πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, το κλίμα ήταν ναρκοθετημένο.

Ο Σπύρος Πανάς, έχοντας το τιμόνι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είχε εξαπολύσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα με αιχμή τότε την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) που είχε καταθέσει η κυβέρνηση – το οποίο τελικώς απορρίφθηκε από το ΣτΕ και εγκαταλείφθηκε.

Ο τότε Δήμαρχος έκανε μια σειρά συναντήσεων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο κέντρο της Αθήνας, παρενέβη δυναμικά σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και καλλιεργούσε γενικότερα μια πληθωρική δημόσια εικόνα.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος από την άλλη είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του ως ισχυρός διεκδικητής της δημαρχίας. “Κύριε Πανά, οι μέρες σας στην καρέκλα αυτή είναι μετρημένες”, ήταν η ατάκα που έγραψε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα τέλη Οκτωβρίου 2013, δείχνοντας ότι θα ακολουθούσε μια έντονη προεκλογική αντιπαράθεση.

Εντός Δεκεμβρίου ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε μάλιστα ανακοινώσει και την πρώτη του μαζική προεκλογική συγκέντρωση: Αυτή που έγινε στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani στις 12 Ιανουαρίου 2014 και όπου παρουσίασε το μεγαλύτερο μέρος από τους υποψηφίους του.

Ο Δημήτρης Δαβάκης δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2013 στην Εβδόμη χριστουγεννιάτικες ευχές με ένα μήνυμα που άφηνε το σχετικό υπονοούμενο: “Ο καινούργιος χρόνος που έρχεται να φέρει νέες αξίες & ικανούς ανθρώπους να τις εκφράσουν” έγραψε, έχοντας ήδη διαρρεύσει την πληροφορία ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Στα μέσα Ιανουαρίου 2015 το “Κύμα Ενωμένων Πολιτών” είχε δημιουργηθεί.

Στις 10 Νοεμβρίου 2013 ιδρύθηκε και η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που αργότερα ανέδειξε τον Θάνο Ματόπουλο ως επικεφαλής. Στις 6 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την ιδρυτική της συνέλευση και η “Ανατροπή – Κίνηση Δημοτών”, μια ομάδα που τελικώς δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.

Πριν φύγει το 2013, δημόσια είχε αναγγείλει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος ο Μανώλης Δασκαλάκης. Τελικώς, η ομάδα του εντάχθηκε σε αυτήν του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και ο ίδιος δεν εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στα μέσα Ιανουαρίου 2014 και η Λυδία Αργυροπούλου με μια ανοιχτή επιστολή ανήγγειλε τη δημιουργία δημοτικής παράταξης. Λίγο πριν τις εκλογές ανακοινώθηκε και η δική της σύμπραξη με την παράταξη του σημερινού Δημάρχου.

Μια πενταετία γεμάτη ειδήσεις και γεγονότα πέρασε και σαν κύκλος ο πολιτικός χρόνος επιστρέφει στο κλίμα των εκλογών. Πολλά θα είναι ίδια, κάποια έχουν αλλάξει για πάντα. Όπως οι άνθρωποι που τότε ήταν πρωταγωνιστές, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν πια:

Ο Ντίνος Καραγεώργος, ο Παναγιώτης Σκουζής, ο Άκης Λιμοντζόγλου, η Ρίτα Μακρή Γούλα, ο Φιλάρετος Χατζηστεφάνου και ο Άγγελος Αποστολάτος.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας