Βούλα: Ο προκλητικός βανδαλισμός δεν πέρασε (photos)

Βούλα: Ο προκλητικός βανδαλισμός δεν πέρασε (photos)

Σε μια ακαριαία επιχείρηση καθαρισμού γκράφιτι προέβησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει αντιληπτή μια μεγάλων διαστάσεων αναγραφή ενός απλώς προκλητικού συνθήματος στο μεγάλο τοιχίο που βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης στη Βούλα.

Άγνωστοι, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες μπογιάς σε σπρέι, θέλησαν να κοροϊδέψουν απλώς τον Δήμο που έχει περάσει με ειδικό υλικό προστασίας τις μεγάλες επιφάνειες σε καίρια σημεία γράφοντας απλά “Boris anti antigraffiti protection“.

Η ομάδα του …Boris δεν χάρηκε πολύ το κατόρθωμά της, καθώς πραγματικά το antigraffiti υλικό κάνει τη δουλειά του και το όχημα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που ρίχνει νερό υπό πίεση μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας είχε εξαφανίσει το ανούσιο σύνθημα.

Δείτε την επιχείρηση σε στάδια:

Το αντιγκράφιτι υλικό τοποθετήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με δωρεά μάλιστα της εταιρείας που το παράγει, και έκτοτε (μέχρι την Παρασκευή) μετά την ενημέρωση που έγινε στην κοινή γνώμη, δεν είχε παρατηρηθεί καμία περίπτωση αναγραφής συνθημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή έχει ήδη έρθει σε επαφή με καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το εκφραστικό μέσο του graffiti για να επενδύσουν με έργα τους συγκεκριμένα κοινόχρηστα σημεία στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Εκείνο όμως που δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί είναι η αναγραφή συνθημάτων ή υπογραφών και κάθε είδος βανδαλισμού.